Tangarine

Tangarine

support: Clean Pete

Tangarine

support: Clean Pete

  • Zondag 2 maart 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 2 maart 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Kaartverkoop: kassa (ma t/m za van 12.00 tot 18.00 uur: 050 368 0 368) en website De Oosterpoort, Plato en ticketmaster.nl

Let op: vrije sta- en zitplaatsen

Op de plaat klinken ze prachtig, op tv zijn ze steengoed, maar live is Tangarine écht een belevenis. De stemmen van Sander & Arnout zijn altijd in perfecte harmonie, de broers zijn zo hecht: zelfs aftellen is niet nodig. Uitbundige songs worden afgewisseld met kleine intieme liedjes, maar vertellen altijd een persoonlijk verhaal.

Tangarine, dat zijn Sander & Arnout Brinks. Ook wel: de hardst werkende tweeling van Nederland. Jaren reisden ze stad en land af en regelden ze alles zelf. Want: als niemand je wil boeken en niemand je plaat wil uitbrengen, dan doe je het toch zelf? “Onze touragenda bestond uit dorpshuizen, huiskamers en wijkcentra, van Almkerk tot aan Zeerijp. We creëerden ons eigen podium, verkochten onze eigen tickets, waren roadie, licht- en geluidsman, zetten de stoelen klaar en veegden uiteindelijk zelf de vloer schoon.”

Tot De Wereld Draait Door hen belde. Met een betoverende minuut pakte Tangarine vervolgens heel Nederland in. Ineens stonden de labels wel in de rij. De broers kozen voor Excelsior Recordings omdat daar volgens hen de beste platen gemaakt worden. Het autobiografische album ‘Seek & Sigh’ werd lovend ontvangen, de broers speelden de hele zomer festivals plat en werden als klap op de vuurpijl gevraagd om de nieuwe huisband van De Wereld Draait Door te worden.

“Festivals zijn geweldig, en het spelen bij DWDD is echt te gek, maar we hebben ook heel erg veel zin om mensen een hele avond lang te vermaken met onze muziek op de mooie plekken waar we gaan spelen.”

“De twaalf akoestisch getoonzette liedjes die ze op hun eerste plaat voor Excelsior Recordings opnamen zijn stuk voor stuk wonderen van samenzang”(De Volkskrant 4**** sterren)

Support: Clean Pete

De tweelingzussen Loes en Renee Wijnhoven, alias Clean Pete, zingen als uit één mond en vanuit één hart. Renee speelt daarbij cello en Loes gitaar. Ze stonden al in de finale van de Grote Prijs van Nederland, deden het voorprogramma van Anne Soldaat (Daryll-Ann, Tim Knol) en tekenden een contract bij Excelsior Recordings. Op hun debuutalbum ‘Al zeg ik het zelf’ staan 13 liedjes over liefde & verlangen, onmacht & frustratie, te veel eten en vergeten.

Onlangs stond er een review over het debuutalbum van Clean Pete in Muziek.nl magazine.

“De liedjes die nu op de plaat staan zijn stuk voor stuk heel persoonlijk. Het is de neerslag van een zoektocht. Dat voelt voor de broers Brinks verfrissend en bevrijdend, erkennen ze.”

Lees het volledige interview.

★★★★★ Interview Kindamuzik (Niels Steeghs)

“Waar op vorige albums de ingetogen liedjes ruimschoots de boventoon voerden, is nu meer ruimte voor een dynamisch en gevarieerd popgeluid. Zonder overigens de typerende elementen als de mooie melodieën en de aan Simon & Garfunkel refererende samenzang af te schudden.” 

Lees de volledige albumrecensie.

★★★★★ Albumrecensie Kindamuzik (Niels Steeghs)