Swamp Dogg

Swamp Dogg

Swamp Dogg

  • Dinsdag 6 september 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

R&B singer-songwriter Swamp Dogg is een bona fide cultheld te noemen. De veelzijdige muzikant is ondanks zijn rijke carrière als zanger, songschrijver en producer meer dan vijftig jaar zorgvuldig onder de radar van het grote publiek gebleven. Vulgair, controversieel, blasfemisch, explosief en totaal onnavolgbaar, het zijn allemaal kwalificaties voor het oeuvre van Swamp Dogg. Maar vooral ook: humoristisch.

In 1970 vindt soul-artiest Jerry Williams Jr. zichzelf opnieuw uit als Swamp Dogg: een antiheld die de conventies van commerciële R&B aan gort slaat en wiens omstreden teksten hem een plek op Nixon’s beruchte staatsvijandenlijst verdiend. Gevolg: Swamp Dogg werd één van de belangrijkste outsiders in Amerikaanse muziek. Op het in 2018 uitgebrachte comeback album Love, Loss and Auto-tune werkt hij onder andere samen met Bon Iver’s Justin Vernon, Guitar Shorty en transformeert hij zich tot een meester van auto-tune, vindingrijke drum machines en huilende synths. Een trend die hij voortzet op zijn nieuwste album I Need A Job…So I Can Buy More Auto-Tune.

Meld je aan voor het Facebook-event
Vrije sta- en zitplaatsen beschikbaar
The Mix – à la carte menu

The Mix – à la carte menu. Kom een heerlijk hapje eten in ons gloednieuwe restaurant The Mix in De Oosterpoort. Mix hier naar eigen smaak je wereldse gerechten in een kleurrijke omgeving. Geniet van heerlijk eten en muziek onder één dak en altijd op tijd in de zaal.

Bekijk menu en reserveer