Suzan & Freek

Suzan & Freek

+ support: Meau

Suzan & Freek

+ support: Meau

  • Zondag 27 februari 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 17:00 uur: Restaurant The Mix open
  • 20:00 uur: Start concert
  • 22:30 uur: Einde concert
  • (Tijden onder voorbehoud)

Testen voor toegang

We zijn blij dat we dit concert door kunnen laten gaan, maar om dit te kunnen doen zijn we genoodzaakt iedereen vanaf 13 jaar en ouder te vragen om bij binnenkomst een negatieve testuitslag te tonen.

1) Maak een afspraak bij Testen voor Toegang
2) Test jezelf gratis en ontvang je testresultaat
3) Zet je negatieve testresultaat om in een QR-code in de CoronaCheck-app
4) Op de avond van event laat je deze QR-code samen met je identiteitsbewijs bij de controle aan ons zien om toegang te krijgen tot het event.
Klik hier voor meer info.

Recent corona gehad? Bij Testen voor Toegang wordt met antigeentesten getest, hiermee is de kans erg klein dat je na isolatie nog positief test. Deze testen zijn namelijk minder gevoelig dan een PCR-test en zal alleen positief worden als je nog veel virus bij je draagt en dus nog besmettelijk bent.

Hoewel de carrière van Suzan & Freek voor velen ogenschijnlijk uit het niets lijkt ontstaan, timmeren ze al lang aan de weg. Muziek is in eerste instantie een hobby. Onder de noemer ‘De Minuut’ posten de gleiefden filmpjes op Facebook, waarin eigen versies van bekende hits worden gespeeld. Dat slaat enorm aan en er ontstaat een fanbasis. Voor ze het weten doen ze een uitverkochte clubtour en is hun ster rijzende, zonder dat ze nog eigen materiaal hebben.

Debuutsingle Als Het Avond Is verandert alles. Het eerste ‘eigen’ nummer nestelt zich langzaam maar zeker in de harten van de luisteraars, stijgt naar de nummer 1 positie in de Top 40 en is inmiddels een ware Nederpopklassieker. Het nummer krijgt een plek bij de acht langst genoteerde Nederlandstalige hits die ooit in de Top 40 hebben gestaan. Opvolger Blauwe Dag wordt eveneens een enorme hit.

Het debuutalbum Gedeeld Door Ons wordt in 2020 bekroond met de Edison Popprijs in de categorie Nederlandstalig.
Freek: “We beseffen ons dagelijks hoe bijzonder het is dat we in deze positie terecht zijn gekomen. Een jaar geleden hadden we alle twee nog een baan en deden we muziek ‘erbij’. Nu verkopen onze tours binnen no-time uit, staan we op grote festivals als Concert at SEA en de Vrienden van Amstel LIVE en ontvingen we een Edison voor ons debuutalbum. Er is enorm veel veranderd en in die orkaan is het tussen ons gewoon hetzelfde gebleven. Gedeeld Door Ons is een album waar we enorm trots op zijn.”

Na het debuutalbum volgen in 2020 de singles Weg Van Jou en De Overkant met Snelle, een ode aan de plek waar ze alledrie vandaan komen: de Achterhoek. In maart 2021 wordt Goud uitgebracht, waarmee Suzan & Freek voor de zevende keer de Top 40 bereiken en het Nederlandse duo zijn geworden dat het meest succesvol is in de Nederlandse taal in de Top 40.

Voorprogramma: Meau
Nederlandstalige indie pop; een vleugje synths, warme gitaar sounds, catchy melodielijntjes en inspiratiebronnen als Eefje de Visser & RY X. MEAU, het soloproject van de zangeres, songwriter en producer Meau Hewitt (20), maakt kleine, pure liedjes over dagelijkse onderwerpen als de liefde, terugkerende vragen en eenzaamheid. Haar warme stem, eerlijke teksten en dromerige koortjes landen daar waar akoestische instrumenten en elektronische geluiden samenkomen.

Evenement uitgesteld

Dit optreden van Suzan & Freek in De Oosterpoort is vanwege coronamaatregelen verplaatst van 14 november  naar 27 februari 2022. Reeds gekocht kaarten blijven uiteraard gewoon geldig voor de nieuwe datum. Ticketkopers hebben per mail bericht gehad.

Sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen beschikbaar