Sue The Night (Akoestisch)

Sue The Night (Akoestisch)

Sue The Night (Akoestisch)

  • Donderdag 20 september 2018
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 20 september 2018
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Sue the Night is een zeskoppige indie-pop band met Sue (Suus de Groot) aan het front. Dansbare melancholie met een rijk geluid dat terugpakt op de classics vanaf de ’70s (o.a. Fleetwood Mac, Neil Young) tot en met nu (o.a. War on Drugs, Arcade Fire).

Pop van eigen bodem
Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Pop van eigen bodem Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen bodem.

Sue the night

Na successen met debuutalbum Mosaic (2015) en opvolger Wanderland (2017), als huisband van De Wereld Draait Door en vele festivals en clubtours in Nederland en Duitsland willen Sue en de band ruimschoots de tijd nemen voor het derde album. Sindsdien wordt er in kleine trio-bezetting gespeeld. Sue: “Ik ben ooit akoestisch begonnen in huiskamers en cafeetjes en vindt het fijn om niet dat ‘troubadouresque’ gevoel te verliezen.” In deze kleine bezetting speelde Sue the Night eerder in het voorprogramma van onder andere Angus & Julia Stone, Rufus Wainwright en Racoon.

Soft

Omdat de ‘stripped down’ versies van nummers van beide albums zo goed bleken te werken, komt er nu een EP uit met enkele oude songs, genaamd Soft. Songs van het eerste en tweede album zijn uitgedund en herontdekt en in dezelfde softe lijn worden er ook twee nieuwe songs uitgebracht op de EP.

De softer side of Sue the Night

Omdat de band deze release niet onopgemerkt voorbij wil laten gaan, spelen ze, in kleine bezetting, op enkele speciale locaties. Locaties waar de ‘softer side of Sue the Night’ helemaal tot zijn recht kan komen; kleine arrangementen van gitaar, viool & percussie, betoverende zang en koortjes, met songteksten die, door de luchtige arrangementen, rechtstreeks binnenkomen.

Neem een kijkje op de website van Sue the Night

Let op: uitsluitend vrije staplaatsen beschikbaar

“Een goede frontvrouw kan echter alleen bestaan met een minstens zo goede band achter zich, en ook dat zit vanavond goed. De band speelt strak en is goed op elkaar ingespeeld. Ook de samenzang is prachtig en de stemmen van de twee andere zangeressen passen er perfect bij.”

Lees hier het volledige verslag

★★★★ Concertverslag door 8 Weekly

“Anders dan onmiskenbaar voorbeeld Fleetwood Mac is Sue The Night geen hitfabriek. Niet omdat ze het niet zouden kunnen. Wanderland barst van de pakkende hooks, alleen kiest De Groot ervoor om ze niet uit te melken. (…) Daarnaast is het vooral De Groots stem die intrigeert. In de hoge registers, als ze buiten de notenbalk gaat wandelen, krijgt de muziek een mysterieus oosters tintje.”

Lees hier de volledige recensie

★★★★ Trouw over het album ‘Wanderland’

Tickets: via this website, our box offices, local record store Plato and ticketmaster.nl