Studenten Prins Claus Conservatorium

Studenten Prins Claus Conservatorium

Zomerconcert 2023

Studenten Prins Claus Conservatorium

Zomerconcert 2023

  • Vrijdag 7 juli 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Het Prins Claus Conservatorium sluit dit jaar groots af met een showcaseconcert waarin je wordt meegenomen op een muzikale reis langs alle afdelingen van het conservatorium: Klassiek, Jazz, Docent Muziek en Compositie & Muziekproductie.

Er komt een grote diversiteit aan werken voorbij, inclusief een première: de internationaal bekroonde compositie van C&M-student Robert IJserinkhuijsen voor de film The Foundling zal voor het eerst in Nederland te horen zijn.

Daarnaast wordt het Stabat Mater van Verdi uitgevoerd door koor en orkest en geven DoMu-studenten een impressie van de MuziekTheaterWeek. Verder spelen diverse jazzensembles een gevarieerd repertoire, en presenteren studenten C&M een scala aan soundscapes.

De winnaar van de interne auditie, masterstudent klassiek gitaar João Reis Gilo, speelt Guitar Concerto no. 1 in D major, op.99 van Mario Castelnuovo-Tedesco. De regie is handen van theatermaker Eric Robillard, alumnus van de opleiding Docent Muziek. Peter Stam en Louis Buskens zijn de dirigenten.