Stevie Ann

support: Christopher Green

Stevie Ann

support: Christopher Green

  • Vrijdag 31 mei 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 31 mei 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Nederlandse zangeres met ‘California Sounds’

Kaartverkoop: kassa (ma t/m za van 12.00 – 18.00 uur: 050 368 0 368) en website De Oosterpoort, Plato, Ticketlijn: 0900-3001250 (€ 0,45 p/min) en www.ticketservice.nl

Let op: vrije sta- en zitplaatsen.

 De Nederlandse singer-songwriter Stevie Ann brengt veel van haar tijd door in Los Angeles en heeft daar afgelopen twee jaar haar nieuwe album geschreven en opgenomen. Geïnspireerd door de California sound die populair is gemaakt door Carole King, Neil Young en Fleetwood Mac nam Stevie Ann haar nieuwe album op met de topmuzikanten uit de LA scene. En dat heeft geresulteerd in een meer soulvolle rock sound en voelt als een hommage aan haar folkrock helden uit de jaren 70 van de vorige eeuw.

Stevie Ann debuteerde in 2005 met het album ‘Away From Here’. Dit album behaalde een top tien notering in de nationale album charts, evenals de opvolgers ‘Closer to the Heart’ en ‘Light Up’. Het nieuwe album ‘California Sounds’, dat 29 maart verschijnt, kreeg vorm toen ze in contact kwam met componiste en producer Susan Sandberg en de plaat is een optelsom van al haar ervaringen in Los Angeles.  Tekenend voor de typische LA sound is de eerste single ‘Dirty Feelings’, ook een song die ze schreef met Sandberg. In mei gaat Stevie Ann, met band, weer het clubcircuit in en brengt ze het LA gevoel naar het podium!

Lees hier een recensie van het album ‘California Sounds’ (nu.nl)

Support: Christopher Green
Christopher Green is een 26-jarige singer-songwriter uit omgeving Horst. Hij maakt verhalende popmuziek met een eigenzinnige twist. De muziek doet denken aan gevestigde singer-songwriters als Bob Dylan, Leonard Cohen maar ook aan bands als The Beatles en Wilco. In 2012 kwam zijn debuut album “Carnival of Rust” uit en als winnaar van Nu of Nooit mag hij met zijn band Pinkpop 2013 openen.

 

Stevie Ann debuteerde in 2005 met een charmante singer-songwriterplaat en wist zich sindsdien met iedere volgende plaat te verbeteren. Op California Sounds krijgt Stevie Ann de kans om een reuzensprong te maken en die kans heeft ze met beide handen aangegrepen. California Sounds werd opgenomen in L.A. met een producer en muzikanten van naam en faam. Het geeft Stevie Ann het zetje dat ze nodig had. Met haar vorige drie platen bereikte de Limburgse singer-songwriter de Nederlandse top, maar met California Sounds lonkt een internationale doorbraak. Stevie Ann heeft zich op haar nieuwe plaat laten inspireren door de omgeving en de rijke tradities van Los Angeles en heeft een warmbloedige en genspireerde plaat gemaakt die zich kan meten met die van de internationale concurrentie. California Sounds is de perfecte plaat om de lente mee in huis te halen, maar gaat waarschijnlijk alle seizoenen mee als een van de smaakmakers in het genre. Nationaal en internationaal.

★★★★★ Albumrecensie door Platomania

Gepubliceerd 27 maart 2013

Stevie Ann – California Sounds
Nu zangeres Stevie Ann zoveel tijd in Los Angeles doorbrengt, zijn de klanken van de Amerikaanse westkust niet meer te ontkennen in haar liedjes. Het album California Sounds bevat dan ook precies wat het belooft.

En toch begon het verhaal van Stéphanie Struijk in het Limburgse dorp Roggel. Als Limburgs meisje bracht ze in 2005 het debuutalbum Away From Here uit. Na het tweede album, Closer To The Heart, verruilde ze de Nederlandse platenstudio’s voor Santa Monica, waar ze Light Up opnam met sterproducer Mitchell Froom.

Voor opvolger California Sounds was ze te vinden in Hollywood en Minneapolis, met singer-songwriter Susan Sandberg als producer. Sandberg werkte eerder met Brian Setzer en leden van The Rembrandts en Gin Blossoms en was zelf te horen in speelfilms als There’s Something About Mary, All Good Things en Hall Pass.
Hoewel het de eerste keer is dat Stevie Ann zo veelvuldig samen met anderen liedjes schrijft (naast Sandberg met countryzangeres Kim Richey, Rob Giles van de band The Rescues en producer Curt Schneider), blijft de identiteit van de zangeres in tact. Het soulrandje van Light Up blijft behouden, met een frisse vleug westcoastrock.

Uitvlucht

Dat Stevie Ann haar heil gevonden heeft in Los Angeles wordt duidelijk in countrynummer Here In California, waarop ze een nieuwe start beschrijft. Ook in de liedjes Every Highway, Never Go Home en Everybody’s Lonely wordt gesproken van een uitvlucht. Weg van het vertrouwde, weg van het alledaagse, weg van de liefde.

En hoewel de liefde die ze bezingt vaak buiten bereik lijkt (Until I Don’t Love You Anymore, House Of Cards en het bijna Dusty Springfield-achtige Easy), blijft ze erin geloven (Love Will Wait For You en duet I Believe In Love met Jonathan Jeremiah). Ondergedompeld in de Californische zon is dit opnieuw een sterk album van Stevie Ann.
Door: NU.nl/Pierre Oitmann

★★★★ Albumrecensie door NU.nl

(Album – Universal Music)

Amper negentien jaar oud was ze toen ze in 2005 haar debuutalbum Away From Here uitbracht. Prompt mocht ze daarvoor een Zilveren Harp in ontvangst nemen en enkele maanden daarvoor werd ze reeds beloond met een Essent Award voor jong en veelbelovend muzikaal talent. Acht jaar na dato heeft de Limburgse Stevie Ann zich van veelbelovend talent ontwikkeld tot een van de betere Nederlandse singer-songwriters. Het gemoedelijke Roggel werd verlaten en een nieuwe thuishaven werd gevonden in het bruisende Los Angeles. Het derde album Light Up werd al opgenomen in Los Angeles, en met opvolger California Sounds lijkt de band tussen Ann en de Californische miljoenenstad alleen nog maar inniger te zijn geworden.

Het album California Sounds kwam tot stand in samenwerking met Susan Sandberg, een Amerikaanse producer/singer-songwriter die haar sporen voornamelijk in de filmmuziek verdiend heeft. Daarnaast liet Ann zich op haar plaat bijstaan door een keur aan gerespecteerde gastartiesten, waaronder de drummers Victor Indrizzo (Rufus Wainwright, Emmylou Harris) en Aaron Sterling (John Mayer, Regina Spektor), bassist Sean Hurley (John Mayer) en gitarist David Immergluck (Counting Crows). Mede door hun bijdrage maar bovenal door Ann’s vocale capaciteiten, verfijnde arrangementen en simpele maar doeltreffende lyriek klinkt California Sounds alleraardigst.

Waarom het album California Sounds heet, en niet slechts California, wordt gelijk duidelijk op albumopener ‘Dirty Feelings’, dat zowaar doet denken aan een ietwat soulvolle Fleetwood Mac-song. Naast de plaats van opname, is de westcoastrock namelijk een belangrijke muzikale invloed op het album. Het zorgt met ‘Dirty Feelings’ meteen voor een van de sterkste nummers. Een van de meest catchy liedjes is het autobiografische ‘House of Cards’, waarin ze zingt over een stukgelopen relatie. Alhoewel de metafoor die ze gebruikt om dat te beschrijven, een instortend kaartenhuis, wellicht wat uitgemolken is klinkt het nummer sterk. Liefde is dan ook het overkoepelende thema op het album. Let wel, liefde in al haar facetten. Ging het op ‘House of Cards’ immers nog over een stukgelopen relatie, daar symboliseert ‘Love Will Wait For You’ een en al optimisme en dadendrang.

Het fijn ingetogen ‘Until I Don’t Love You Anymore’ klinkt countryachtig en bevat bovendien fijne strijkarrangementen, die ook op ‘Easy’ op de juiste wijze worden ingezet. Ofschoon alle nummers klinken als een klok, heeft ook het bruisende Los Angeles de braafheid nog niet volledig uit de Limburgse kunnen halen. Dat is dan ook nog steeds het grote probleem van Stevie Ann, het klinkt namelijk allemaal wel erg braaf en veilig. Het krachtige en stoere duet ‘I Believe In Love’ met de Britse singer-songwriter Jonathan Jeremiah voorkomt wat dat betreft dat het allemaal te braafjes wordt. Ann’s stem klinkt verrassend ruig en ook de vocale bijdrage van Jeremiah is overtuigend en karaktervol.

Stevie Ann is allang niet meer die jonge en verlegen Limburgse die acht jaar geleden, bijna uit het niets, aan de muzikale poort kwam staan rammelen. Oké, vooruitstrevend is het nog steeds niet en het klinkt inderdaad misschien nog altijd wel wat te braafjes allemaal. Maar desondanks staat het album vol met aardige singer-songwriter liedjes, waarin naast de voor Stevie Ann geijkte soul, country en folk-invloeden, ook de nodige westcoastrock-invloeden te horen zijn. California Sounds is zeker geen topplaat maar wel een zelfverzekerd en volwassen visitekaartje van één van de betere singer-songwriter die ons land rijk is.

09/05/2013 – Mick Claessens

★★★★ Albumrecensie door Podiuminfo.nl