Simon Bolivar String Quartet

Simon Bolivar String Quartet

Simon Bolivar String Quartet

  • Dinsdag 8 maart 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 8 maart 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Schubert: Strijkkwartet nr. 12 in c, D 703 ‘Quartettsatz’ / Ginastera: Strijkkwartet nr. 1 op. 20 / Mendelssohn: Strijkkwartet nr. 2 in a op. 13

Inleiding om 19:00

Inleiding om 19:00

Voorafgaand aan dit concert is er een gratis inleiding om 19.00 uur door Philip Ruitenberg.
Deuren gaan om 18.45 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de
bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Portemonneeloze pauze bij klassieke concerten

Portemonneeloze pauze bij klassieke concerten

Bij de meeste klassieke concerten is een drankje en de bewaakte garderobe bij uw toegangskaartje inbegrepen. Zo kunt u langer genieten van uw pauze. Indien er geen pauze is, dan staat er na afloop een drankje voor u klaar.

Zuid-Amerikaanse passie
“To our beloved maestro José Antonio Abreu”, staat in het boekje van de in 2013 verschenen debuut-cd van het Simón Bolívar String Quartet. Abreu is de oprichter van El Sistema, het Venezolaanse muziekonderwijsprogramma dat ieder kind de kans geeft te leren zingen of een instrument te bespelen en al geweldige musici voorbracht. Zoals bijvoorbeeld die van het Simón Bolívar Symphony Orchestra, dat onder leiding van dirigent Gustavo Dudamel de laatste jaren met spectaculaire uitvoeringen de wereldpodia verovert. De leden van het Simón Bolívar String Quartet maken deel uit van dit orkest en doen meer en meer van zich spreken. Het temperamentvolle ‘Strijkkwartet nr. 1’ van de Argentijnse componist Ginastera is natuurlijk een kolfje naar hun hand. Maar ook met Schubert en Mendelssohn weten de Zuid-Amerikanen raad.