Schudden

Schudden

We Vieren Het Maar

Schudden

We Vieren Het Maar

  • Vrijdag 15 februari 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 15 februari 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Schudden werd al drie keer genomineerd voor de Poelifinario. De twee heren staan voor fysiek spektakel, perfecte timing en pure ontroering. “De twee weten steeds weer te verrassen met juweeltjes van voorstellingen.” (AD) en “Schudden beheerst tragikomedie tot in de finesses.” (de Volkskrant)

De heren van Schudden, Noël van Santen en Emiel de Jong, houden van de dwalende mens. We zijn tenslotte allemaal weleens de weg kwijt. Zelf staan ze regelmatig stil om met een natte vinger in de lucht de windrichting te bepalen, terwijl hun voeten wegzakken in de klei. Een mens mag twijfelen, maar het is raadzaam om in beweging te blijven. Als uw levenslust is veranderd in levenslast en u bent gaan dolen met uw doelen, dan voelt dat niet als een feestje. Maar ook al bent u de weg kwijt, ‘We Vieren Het Maar’. U bent er nu toch.

“Schudden weet alle zintuigen te raken”

★★★★ Trouw

“Spelen met woorden, plaatsvervangende schaamtes en voornamelijk moderne slapstick zorgen voor een frisse voorstelling, die geen minuut verveelt.”

★★★★ Fok.nldoor
Martijn van Veen

“Schudden speelt treffende types. Treffende slices of life, allemaal gespeeld door hetzelfde tweetal, zonder verkledingen (…) en zonder opzichtige stemverdraaiingen (…). Een nominatie zou weer op zijn plaats zijn.”

★★★★ NRCdoor
Henk van Gelder

“Sinds hun eerste programma in 1995 is hun fysieke spel steeds verder verfijnd, waardoor hun timing inmiddels perfect is. Wat is het knap hoe deze twee energieke mannen zich binnen het fysieke cabaret blijven ontwikkelen. In We vieren het maar vallen ze geen enkele keer in herhaling en kloppen alle details.”

★★★★★ De theaterkrantdoor
Joukje Akveld

“Op non-verbale momenten is Schudden op z’n best en komt het café echt tot leven.”

★★★ Volkskrantdoor
Joris Henquet

“Keer op keer leveren ze een programma af dat verrast en gegarandeerd op hoog niveau zit. Een razendsnelle, adembenemende knappe samenhang van spel, mimiek, dialogen en slapstick.”

★★★★ DvhNdoor
Jacques J d’Ancona

regie: Titus Tiel Groenestege