Scapino Ballet

Scapino Ballet

Henry

Scapino Ballet

Henry

  • Woensdag 21 oktober 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 21 oktober 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Rijk, brutaal, gek en vlijmscherp
Itamar Serussi maakte in oktober 2014 een overdonderende entree in Groningen met ‘Wolf’. “Een fris, brutaal en krachtig mannenspel met kokette dansposes. Het bewegingsmateriaal van Serussi is rijk, gek, scherp en precies”, schreef de Volkskrant. In ‘Henry’ laat de Israëliër opnieuw de energieke bewegingsstijl zien die hem zo bijzonder maakt: speels, licht, elegant, brutaal, humoristisch, gek en vlijmscherp. De opzwepende soundscape van zijn vaste componist Richard van Kruysdijk is de brandstof die de voorstelling in gang zet, en houdt.

English text Henry

English text Henry

Rich, bold, strange and razor-sharp

Last October Itamar Serussi made an overwhelming entrance in Groningen with ‘Wolf’. “A fresh, bold and powerful man play with coquettish dance poses. Serussi’s movement material is rich, strange, sharp and precise”, de Volkskrant wrote. In ‘Henry’ the Israeli again shows the energetic style of movement that makes him so special: playful, light, elegant, bold, humoristic, strange and razor-sharp. The stimulating soundscape of his regular composer Richard van Kruysdijk is the motor which gets the performance going, and keeps it going.

Aanbieding Agenda-abonnees

Aanbieding Agenda-abonnees

Bent u abonnee van De Agenda? Dan geven wij u maar liefst 50% korting op de toegangsprijs. U betaalt dus € 12,- i.p.v. € 24,- voor een 1e rangs kaartje.

Choreograaf Itamar Serussi
Serussi maakt dans die je nergens anders ziet. Hij mixt alle stijlen door elkaar en vertelt zijn verhaal met een stortvloed aan beelden. Er zit zoveel dans in dat je eigenlijk drie paar ogen nodig hebt. Dit is dans 3.0. – vernieuwend en zeer enerverend. Serussi wordt dan ook door velen gezien als een van de spannendste dansmaker van dit moment.

“De choreografie oogt hip, speels, stuwend en tegendraads”

★★★ Volkskrant

“‘Henry’, een persoonlijk stuk waarin zijn leven voorbij flitst. Met zestien dansers, een grote witte ruimte, harde elektronische muziek en een afwisselend lichtontwerp overrompelt hij het publiek met deze intense choreografie.”

★★★★ Cleeft.nl

“zinderende beweging – feilloos uitgevoerd – onnavolgbaar snel – gespierde en articulerende lijven – met gemak zweven ze door de lucht – indrukwekkend.”

★★★★ Theaterkrant

“De stortvloed aan uiteenlopende beelden is overrompelend. Je komt ogen te kort.”

★★★★ Scenes Magazine

“Rauw en sexy, een combinatie waar dansmakers die hun roots in Israël hebben liggen, patent op hebben. Abstract, maar emotioneel geladen, hoog van tempo en urgent. Het mensbeeld dat eruit spreek is krachtig: de mens kan knakken, maar blijft altijd overeind. Achter de dans van Serussi ligt bovendien een rijk en grillig gevoelsleven, met bewegingen die als emotionele speldenprikken voelen en alle richtingen uitgaan.”

★★★ Trouw

choreografie: Itamar Serussi · muziek: Richard van Kruysdijk