Scapino Ballet Rotterdam

Scapino Ballet Rotterdam

Holland & Le chat noir

Scapino Ballet Rotterdam

Holland & Le chat noir

  • Zaterdag 12 oktober 2019
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Scapino Ballet Rotterdam brengt twee topstukken van een de succesvolle Nederlandse choreograaf Ed Wubbe. Dit sfeervolle tweeluik voert u met bruisende en theatrale dans mee naar de Gouden Eeuw en de Parijse revue.

“Mooi ook zijn de details in het bewegingsmateriaal, als een soort leidmotief komen ze terug, de handen die als in een klompendans op de heupen staan geplant.”

de Volkskrant over Holland

“Prachtig ballet”

de Volkskrant over Le Chat Noir

Le Chat Noir is onmiskenbaar een creatie van Ed Wubbe: theatraal, vol energie, emotie en hier en daar wat relativerende humor.”

Noordhollands Dagblad

Adembenemende wolkenlucht

Het toneelbeeld van Holland is adembenemend, met een oer-Hollandse wolkenlucht in Van Ruysdael-stijl en op de zeventiende eeuw geïnspireerde kostuums. Een sterk ensemble danst strak geregisseerde groepsstukken en opzwepende solo’s.

La Chat Noir

Ook Le Chat Noir is onmiskenbaar Wubbe: theatraal, vol energie en emotie. Met opzwepende operettemuziek, een nieuwe versie van de can can en ontroerende solo’s op muziek van Brel en Piaf, wanen we ons in het gelijknamige Parijse theatercafé eind 19e eeuw, een populaire ontmoetingsplaats van artiesten en cabaretiers.

Coq au Vin of Vega Quiche

Coq au Vin of Vega Quiche

Vanaf 18.00 uur serveren wij een heerlijke Coq au Vin: kip met groenten, champignons en rode wijn, of een vegetarische quiche van geitenkaas, groene asperges en kastanjechampignons, beiden met pommes duchesse en een haricots verts salade. Bestel direct samen met je kaarten (€ 15,-) of los als je al kaarten hebt.

Warme brownie met ijs

Warme brownie met ijs

Nog een lekker toetje? Bestel dan samen met je kaartje koffie of thee met een warme brownie met ijs (€ 6,00). Kaarten al gekocht? Dit toetje is ook los te boeken.