Scapino Ballet Rotterdam

Scapino Ballet Rotterdam

Holland & Le chat noir

Scapino Ballet Rotterdam

Holland & Le chat noir

  • Zaterdag 12 oktober 2019
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 18.00 uur: Inloop voor Coq au Vin in het Theatercafé
  • 20.15 uur: Aanvang voorstelling
  • 20.50 uur: Pauze
  • 21.50 uur: Einde voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)

Scapino Ballet Rotterdam brengt twee topstukken van een de succesvolle Nederlandse choreograaf Ed Wubbe. Dit sfeervolle tweeluik voert je met bruisende en theatrale dans mee naar de Gouden Eeuw en de Parijse revue.

“Mooi ook zijn de details in het bewegingsmateriaal, als een soort leidmotief komen ze terug, de handen die als in een klompendans op de heupen staan geplant.”

de Volkskrant over Holland

“Prachtig ballet”

de Volkskrant over Le Chat Noir

Le Chat Noir is onmiskenbaar een creatie van Ed Wubbe: theatraal, vol energie, emotie en hier en daar wat relativerende humor.”

Noordhollands Dagblad

Holland

Het toneelbeeld van Holland is adembenemend, met een oer-Hollandse wolkenlucht in Van Ruysdael-stijl en op de zeventiende eeuw geïnspireerde kostuums. Een sterk ensemble danst strak geregisseerde groepsstukken en opzwepende solo’s.

Le Chat Noir

Ook Le Chat Noir is theatraal, vol energie en emotie. Met opzwepende operettemuziek, een nieuwe versie van de can can en ontroerende solo’s op muziek van Brel en Piaf, wanen we ons in het gelijknamige Parijse theatercafé eind 19e eeuw, een populaire ontmoetingsplaats van artiesten en cabaretiers.

Sonnettenwedstrijd: doe mee en stuur je sonnet voor 1 oktober 2019 naar info@spotgroningen.nl

Schuilt er een dichter in je?
Vivaldi liet zich bij het componeren van de Vier Jaargetijden inspireren door vier sonnetten die hij zeer waarschijnlijk zelf schreef. Blaffende honden, stormen, kwetterende vogels, in de muziek kan je alle beelden die hij in de sonnetten verwoorde gemakkelijk terughoren. Mede daarom zijn de Vier Jaargetijden zo toegankelijk voor de luisteraar van vandaag. Maar het kan ook andersom. Schuilt er een dichter in u? Wilt u zich laten inspireren door de muziek en zelf een of meerdere sonnetten schrijven? Dan kan dat nu!

Schrijf een sonnet en stuur uw werk in voor 1 oktober naar info@spotgroningen.nl Een deskundige jury met oa Stadsdichter Renée Luth zal uw werk beoordelen en op de Vivaldidag op 12 oktober zal de winnaar bekend worden gemaakt en mag u uw sonnet voordragen.

Er zijn twee categorieën: 1) tot en met 18 jaar en 2) vanaf 19 jaar

Wat is een sonnet? Lees het hier.

Coq au Vin of Vega Quiche

Coq au Vin of Vega Quiche

Vanaf 18.00 uur serveren wij een heerlijke Coq au Vin: kip met groenten, champignons en rode wijn, of een vegetarische quiche van geitenkaas, groene asperges en kastanjechampignons, beiden met pommes duchesse en een haricots verts salade. Bestel direct samen met je kaarten (€ 15,-) of los als je al kaarten hebt.

Warme brownie met ijs

Warme brownie met ijs

Nog een lekker toetje? Bestel dan samen met je kaartje koffie of thee met een warme brownie met ijs (€ 6,00). Kaarten al gekocht? Dit toetje is ook los te boeken.

Two iconic pieces by Ed Wubbe combined in a single performance: Holland & Le Chat Noir. The superb, theatrical dance of this captivating diptych transports audiences to the Golden Age and the Paris Revue.

Holland

The stage design of Holland is breath-taking with a backdrop of an endless typically Dutch sky in the style of Van Ruysdael and 17th century-inspired costumes. Holland looks back at the Golden Age, and the crucible that forged the core of the nation’s identity.

Le Chat Noir

Le Chat Noir is theatrical, electric with energy and emotion. The piece is a dancing and musical ode to Paris. Sparkling operetta music and a new version of the cancan alternate with heart-rending solos set to the music of Brel and Piaf.