Rymden

Rymden

Rymden

  • Vrijdag 2 juni 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Je kunt Rymden, dat bestaat uit de drie belangrijkste muzikale breinen uit de Scandinavische jazzscene, gerust als supergroep bestempelen. Op hun debuutalbum Reflections & Odysseys laat het trio invloeden horen uit de moderne jazz, klassiek, filmmuziek en rock.

“Ik ben een jazzmuzikant. Ik stap een podium op en probeer daar iets nieuws te verzinnen. Een goed gevoel, een open vibe, gebaseerd op enkele kleine ideeën. Dat is mijn essentie. Ik zie dus wel waar ik uitkom.”
– Bugge Wesseltoft

Pionier, soundmagiër en toetsenist Bugge Wesseltoft maakte furore met de formatie New Conception of Jazz, bassist Berglund en drummer Öström schreven geschiedenis met de invloedrijke groep e.s.t. (Esbjörn Svensson Trio). Beide groepen waren pioniers die de grenzen van genres opzochten en bewogen zich in verschillende banen rond dezelfde muzikale planeet. Hun invloed is nog altijd te horen in de hedendaagse Scandinavische jazz. Rymden levert melodische, explosieve riffs met rijke geïmproviseerde soundscapes, waarbij Wesseltoft schakelt tussen de piano en Rhodes terwijl Berglund en Öström elk mogelijk geluid uit hun instrument weten te wringen. Dat een crossover tussen deze drie powerhouses plaatsvindt is niet verrassend, en misschien zelfs onvermijdelijk.

Uitsluitend vrije zitplaatsen beschikbaar
The Mix – à la carte menu

Kom een heerlijk hapje eten in ons nieuwe à la carte restaurant The Mix in De Oosterpoort. Geniet in een kleurrijke omgeving van heerlijk eten en muziek onder één dak en je bent altijd op tijd in de zaal.

Bekijk menu en reserveer