Ryley Walker

Ryley Walker

+ support: Itasca

Ryley Walker

+ support: Itasca

  • Dinsdag 8 november 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 8 november 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Let op: uitsluitend vrije staanplaatsen.

TakeRoot presents:

TakeRoot presents:

Roots, country en soortgelijke stromingen met respect voor het rijke Amerikaanse muzikale erfgoed. Bekijk hier alle TakeRoot presents concerten.

Ryley Walker keert terug naar Groningen. Na de overweldigende reacties op zijn tweede album ‘Primrose Green’ en een verbluffend optreden tijdens de afgelopen editie van het TakeRoot-festival in De Oosterpoort staat Walker op dinsdag 8 november met zijn band in VERA. Directe aanleiding is de release van het nieuwe studioalbum ‘Golden Sings That Have Been Sung’ dat in september verschijnt via het kwalitatieve Dead Oceans-label. Daar waar het jonge talent bekend staat om zijn gelaagde, psychedelische folk lijkt het nieuwste materiaal meer geënt te zijn op Walkers oorspronkelijke jazz-achtergrond. Naar verluidt is Robert Plant één van zijn grootste fans, waar in de komende periode ongetwijfeld een boel zieltjes bij gaan komen.

Dit concert is een samenwerking tussen VERA en De Oosterpoort. Kaarten alleen geldig in combinatie met een VERA-maandkaart  (1,50).

“De liedjes van Walker bedwelmen, zorgen voor een gemoedstoestand die ronduit verslavend is. Daar kan geen drug tegenop. Tekstueel hoopgevend, zonder sentimenteel te worden.”

Lees hier de volledige albumrecensie

★★★★★ Albumrecensie Writteninmusic (Pieter Visscher)

“Het zijn de bedachtzame details die Golden Sings That Have Been Sung zo mooi tot leven wekken. Een paar flageolet-tonen op gitaar. Een klarinet. Hier en daar een bottleneck. ”

Lees hier de volledige albumrecensie

Albumrecensie OOR (Thomas Snoeijs)

“Mede door door de beleving van die muzikanten en zijn eigen herinneringen kennen de songs een improviserend, etherisch karakter.”

Lees hier de volledige recensie

 

★★★★★ Albumrecensie Heaven (Henk Rijkenbarg)