Rundfunk

Rundfunk

Todesangstschrei

Rundfunk

Todesangstschrei

  • Dinsdag 26 mei 2020
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Het duo Rundfunk beleefde vorig seizoen een droomdebuut. Na de succesvolle televisieserie ontving Wachstumsschmerzen een vloedgolf aan lovende recensies, ontstond er een ware run op de kaarten en wonnen ze de Neerlands Hoop 2018. De jongens storten zich ditmaal op de nietsontziende ellende van de naderende dood. Dat wordt lachen.

Nadat je je door een jeugd vol dure fouten, zure nederlagen en gure afwijzingen heen hebt geworsteld en het eindelijk tijd is om op eigen benen te staan en van het leven te gaan genieten, ligt er een oude, smerige vriend op de loer die de rest van je leven naar je zal gluren en in je nek zal hijgen: de DOOD.

Je hebt het nest nog niet verlaten of je haren worden dunner, je spieren strammer en je zicht zwakker. De allesbeklemmende angst voor de dood en het wachten daarop is onvermijdelijk begonnen. En het enige dat zeker is, is dat -ie elke seconde dichterbij komt.

“Net als je denkt: dit gaan ze toch écht niet doen, doen ze het wél, ze gaan steeds een stapje verder, humor tot het gaatje.”

NRC ★★★★

“Uiteindelijk zijn Van de Velde en Van Kalmthout toch vooral entertainers, ijzersterk in het neerzetten van komische personages en het schrijven van gelikte scènes, waarin de onverwachtse wendingen zich opstapelen.”

Trouw ★★★★

“Seks en geweld in een heerlijke paringsdans.”

Dagblad van het Noorden ★★★★

Dogs 'n fries

Dogs 'n fries

Vanaf 18.00 uur serveren wij heerlijke hotdogs – vlees of vega – met biologische frietjes én een drankje naar keuze (bier, wijn of fris) in het Theatercafé. Bestel direct samen met je kaarten (€ 12,50) of los als je al kaarten hebt.

Warme brownie met ijs

Warme brownie met ijs

Nog een lekker toetje? Bestel dan samen met je kaartje koffie of thee met een warme brownie met ijs (€ 6,00). Kaarten al gekocht? Dit toetje is ook los te boeken.

regie: Peter van de Witte | spel: Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde