Roosbeef

Roosbeef

+ support: LUCAS

Roosbeef

+ support: LUCAS

  • Woensdag 18 mei 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 17:30 uur: Restaurant The Mix open
  • 20:00 uur: Start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Al sinds haar debuut uit 2008 slaagt singer-songwriter Roos Rebergen erin om de simpele dingen des levens subliem te verwoorden in eigenzinnige popsongs. Begin 2020 keerde ze terug met Lucky, een ijzersterk vierde album. 

In 2017 pakte Rebergen haar koffers en belandde in Kentucky. Daar, achter de Appalachen, leerde ze het Amerikaanse lied beter begrijpen en hoorde ze verhalen die een weerklank vinden in haar nieuwe songs. In 2020 keerde ze terug naar Antwerpen om de laatste hand te leggen aan Lucky, het album waarop de Nederlandse frontvrouw omringd wordt door drie Belgische pophelden. En dat is te horen want geen Roosbeef-album klinkt zo rijk als Lucky. Strakker, elektronischer, maar nog steeds heerlijk eigenzinnig, sfeervol en poëtisch. Wat een comeback!

“Prachtige teksten bij prachtige liedjes. Wat fijn dat Roosbeef terug is.”
De Volkskrant

“Roosbeef is weer heerlijk eigenzinnig, dromerig en sfeervol.”
Het Parool

Support: LUCAS
Luister naar zijn onlangs verschenen EP Ambivalent en je weet dat Lucas Vermeer een artiest is om in de gaten te houden. Net als op voorganger Esthetiek hoor je heerlijke, poëtische dreampop met invloeden van acts als Spinvis, MEROL, Sufjan Stevens en Christine & The Queens. Op woensdag 18 mei brengt LUCAS als support van Roosbeef zijn actuele Nederlandstalige muzieksprookjes naar De Oosterpoort.