Ro Theater

Ro Theater

De Zere Neus van Bergerac (8+)

Ro Theater

De Zere Neus van Bergerac (8+)

  • Zaterdag 31 januari 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 31 januari 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Knallend Jeugdtheaterfeest
We konden de afgelopen jaren in de Stadsschouwburg al genieten van hilarische voorstellingen als ‘Lang en Gelukkig’ en ‘Woef Side Story’. De nieuwe familievoorstelling is een welriekend sprookje over klunzige feeën, dappere dichters, oenige vechtersbazen en een belachelijke neus. Arjan Ederveen en regisseur Pieter Kramer toveren het klassieke verhaal van Cyrano de Bergerac om tot een vrolijke komedie met zang, dans, prachtige decors en veel haast- verkledingen. Verteld wordt het verhaal van De Ware Wereld, waar elke baby bezoek krijgt van de Baby-Fee, die drie wensen uitstrooit over de pasgeborenen. Alleen laat haar administratie te wensen over…

“‘Meligheid en ontroering wisselen elkaar in rap tempo af, er zijn verbluffende special effects, sprookjesachtige decors en alle nummers kunnen rekenen op opendoekjes.’ ‘Wart Kamps is een innemende Cyrano: even stuntelig als virtuoos’”

★★★★ NRC

“‘Grappige, dynamische en soms ook ontroerende voorstelling’ ‘fijn over de top, swingend, supervlot geregisseerd verhaal’ ‘Cyrano wordt erg sterk gespeeld door Wart Kamps’”

★★★★ de Volkskrant

“‘Chapeau voor Cyrano’ ‘onder regie van Pieter Kramer maar het Ro van Zere Neus een buitengewoon aanstekelijk zooitje.’”

★★★★ de Telegraaf

“‘razendknap hoe Kamps tussen alle malligheden door echt weet te raken. In het fraaie toneelbeeld met imponerende special effects is zijn lange weg naar een happy end een feest om naar te kijken.’”

★★★★ het Parool

spel: Arjan Ederveen, Jack Wouterse, Wart Kamps, Sylvia Poorta, Sarah Bannier en anderen. tekst: Arjan Ederveen. liedteksten: Alex Klaasen. regie: Pieter Kramer