Ricky Koole, Daniel Boissevain e.a.

Ricky Koole, Daniel Boissevain e.a.

The Broken Circle Breakdown

Ricky Koole, Daniel Boissevain e.a.

The Broken Circle Breakdown

  • Vrijdag 13 februari 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 13 februari 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Let op: uitsluitend geplaceerde zitplaatsen.

Vlaamse theaterhit nu in Nederland
Het toneelstuk The Broken Circle Breakdown, featuring the Cover-Ups of Alabama is Ricky Koole en Daniël Boissevain op het lijf geschreven. Begeleid door vier virtuoze muzikanten acteren én zingen zij in dit intense verhaal over liefde en verdriet. 
Het zindert tussen Didier en Elise. Zij hebben elkaar gevonden in de liefde en de muziek. Ze zijn onafscheidelijk. Wanneer zij hun dochtertje Maybelle verliezen, wordt hun relatie op de proef gesteld als nooit tevoren. Didier ontvlamt in woede, Elise zoekt troost.
‘Soms als het zo groot is…verdriet, dat heb je niet, verdriet dat ben je.’
Elise vindt een uitweg. Ze beleeft haar finale. Samen met Didier en hun band the Cover-Ups of Alabama, treedt zij nog een keer op. Ze zingen en spelen Amerikaanse rootsmuziek. Met nummers van Johnny Cash, Waylon Jennings, Alison Krauss en Emmylou Harris. 

“Sterk aan het stuk, ookhier weer, is hoe de rouw de twee uit elkaar drijft.” (…) “Het is sentimenteel, zeker, maar nergens té, met dank aan het prettige spelen – vooral- de troostrijke muziek. Zo nu en dan valt er zelfs iets te lachen.” (…) “Dat maakt The Broken Circle Breakdown tot een swingend stuk met een snik, als een countrysong.”

★★★ NRC

“Koole zet in de rol van Elise een fenomenaal gelaagd personage neer.” (..) “Het is een voorstelling die het verdriet niet schuwt, die niet relativeert met een grapje als het niet grappig is. Die niet kiest voor de metafoor als de waarheid niet mooier is dan ‘ie is. Het ontroert, het swingt en het schuurt.”

★★★★★ Theaterkrant

“Een hartverscheurende theaterervaring…Schrijnend en intens droevig is het…Kooles stem lijkt voor het genre te zijn gemaakt en ontroert. Toch is er luchtigheid die de zwaarte pareert. Die zit in de Amerikaanse rootsmuziek, gespeeld door een vierkoppige band en in de aardse toon die de acteurs buiten de liedjes aanslaan. Met licht spel laat hij (red. regisseur De Regt) zijn personages alle stadia van rouw doorlopen: de machteloosheid, de pijn, de ontreddering, de definitieve uitweg uit het verdriet. Koole schittert…”

★★★★ Parool

tekst: Johan Heldenbergh en Mieke Dobbels
spel: Daniël Boissevain en Ricky Koole
muziek: Eric van Dijsseldonk, Ben Mathot, Cok van Vuuren en Bart Wijtman verzorgen de live bluegrassmuziek