Ragazze Quartet & Martijn Cornet

Ragazze Quartet & Martijn Cornet

Winterreise

Ragazze Quartet & Martijn Cornet

Winterreise

  • Zaterdag 9 oktober 2021
  • SPOT/Locatievoorstelling
  • 19:30 uur: Deuren open
  • 20:00 uur: Start programma
  • 21:30 uur: Einde programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

ODE: muziek beleven in Groninger kerken

Onze provincie telt vele prachtige, soms eeuwenoude kerken. Tijdens ODE, een initiatief van Stichting Oude Groninger Kerken en SPOT Groningen, vormen ze het decor voor een reeks sfeervolle concerten. Op zaterdag 9 oktober ervaar je Schuberts Winterreise op een manier zoals je het werk nog niet eerder hoorde. Dankzij de bijzondere setting van de Kerk Garmerwolde én dankzij de fascinerende bewerking die het Ragazze Quartet en bariton Martijn Cornet maakten. 

Winterreise is een meesterwerk uit de klassieke muziek dat wereldwijd luisteraars diep in het hart raakt. In de 24 liederen, op teksten van Wilhelm Müller, neemt componist Franz Schubert je mee naar een verlaten winterlandschap, waar een jonge man ronddoolt, vechtend tegen eenzaamheid en herinneringen aan een verloren liefde. Het werk werd oorspronkelijk geschreven voor zang en piano. Martijn Cornet en het Ragazze Quartet dompelen je tijdens dit concert onder in een bloedmooie versie voor bariton en strijkkwartet. Reis mee en ervaar waarom Winterreise nog steeds geldt als een van geniaalste muziekstukken ooit gecomponeerd.

Locatie: Kerk Garmerwolde, Dorpsweg 69, Garmerwolde.

Parkeren
In de directe omgeving van de concertlocatie is mogelijk beperkte gelegenheid tot parkeren. Houd dus rekening met een (korte) wandeling.

Toiletten
Uiteraard kun je gebruik maken van de aanwezige toiletten. Er is echter beperkte capaciteit.

Wil je meer weten over de Kerk Garmerwolde, kijk dan op www.kerkgarmerwolde.nl