Racoon

Racoon

Racoon

  • Zondag 3 november 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 3 november 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Kaartverkoop: kassa (ma t/m za van 12.00 tot 18.00 uur: 050 368 0 368) en website De Oosterpoort, Plato, Ticketlijn: 0900-3001250 (€ 0,45 p/min) en www.ticketservice.nl

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen.

Na twee uitverkochte concerten vorig jaar en het overleven van de bierdouche komt de kersverse winnaar van de Popprijs in het jaar van hun 15-jarig jubileum terug naar De Oosterpoort. Na het geweldige en langdurige succes van het album ‘Liverpool Rain’ gaat dit jubileum uitgebreid gevierd worden met o.a. de release van ‘The Singles Collection’ en een nieuwe theatertour dat het sluitstuk vormt van ’15 Jaar Racoon’.

Sinds het debuutalbum ‘Till Monkeys Fly’ uit het jaar 2000 heeft Racoon zicht ontwikkeld van een melodieuze rock-groep tot een band die steeds meer singer-songwriter en akoestisch materiaal uitbrengt. Ze wisten grote hits te scoren zoals ‘Love You More’,  in 2005 bekroond met 3FM’s ‘Schaal van Richter’. In de jaren die volgden speelde Racoon o.a. op Pinkpop, Parkpop en tijdens ‘De Vrienden van Amstel LIVE’ concerten.

In het voorjaar van 2011 kwam het album ‘Liverpool Rain’ uit, waarvoor de band een Edison muziekprijs ontving. Er verschenen maar liefst vijf singles van dit album, die stuk voor stuk uitgroeiden tot hits. Ook scoorde de band onlangs zijn eerste Nederlandstalige hit met ‘Oceaan’, geschreven voor de soundtrack van de film ‘Alles is Familie’.

Kom dit jubileum meevieren in De Oosterpoort!

Lees hier een interview met Racoon