Pynarello & Kobra Ensemble

Pynarello & Kobra Ensemble

Pynarello Passie

Pynarello & Kobra Ensemble

Pynarello Passie

  • Zondag 2 april 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

In Pynarello Passie staat het perspectief van de vrouw centraal. De verhalen en de muziek geïnspireerd op de lijdenstijd gaan meestal over het lijden van Jezus. Het lijkt Pynarello interessant om dat eens vanuit een ander perspectief te belichten.

Pynarello zoekt verbinding met de zeven zangeressen van a-capella ensemble Kobra, voor een muzikaal alternatief in de passietijd. Na de Passie met Haydn met schrijfster Franca Treur en de Passie HighLights staat in deze nieuwste Pynarello passie het perspectief van de vrouw centraal. Er klinkt muziek rondom het perspectief van moeder Maria, divers werk van vrouwelijke componisten en er staan veel vrouwen met hoofdrollen op het podium. Een eigentijdse invulling van een eeuwenoude traditie met onder andere Bulgaarse volksmuziek, een Sloveense psalm en muziek van de Amerikaanse Caroline Shaw.

Over Pynarello
Pynarello bestaat uit een eigenwijze verzameling musici en bestormt sinds 2017 met volle overtuiging en energie klassieke podia, diverse festivals en locaties die je niet direct verwacht. Dat is niet onopgemerkt gebleven! Over hun uitvoeringen van grote symfonieën – uit het hoofd, zonder dirigent – waren pers en publiek unaniem enthousiast. Pynarello gaat voor experiment en durft zekerheden los te laten. Dit is niet zomaar een gimmick, maar komt rechtstreeks voort uit de missie van Pynarello: het inhoudelijk bevragen van bestaande conventies in de klassieke muziek, en de zoektocht naar vernieuwing, verandering en verdieping.

The Mix – à la carte menu

Kom een heerlijk hapje eten in ons nieuwe à la carte restaurant The Mix in De Oosterpoort. Geniet in een kleurrijke omgeving van heerlijk eten en muziek onder één dak en je bent altijd op tijd in de zaal.

Bekijk menu en reserveer