Pynarello

Pynarello

Milk it Punk

Pynarello

Milk it Punk

  • Maandag 11 oktober 2021
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 uur: Start programma
  • 21:15 uur: Einde programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Rebellencollectief Pynarello mag weer los. Met hun kenmerkende bravoure brengt de groep een programma dat bruist van energie. In die categorie blijken Beethoven en jazzviolist en componist Jeffrey Bruinsma een prima combinatie, naast een gloednieuwe liedcyclus van pianist en componist Thomas Beijer.

Beethoven experimenteerde voor zijn Elfde strijkkwartet met verschillende compositietechnieken, wat een wervelwind aan muzikale emoties opleverde. Pynarello doet daar nog een schep bij op met een eigen arrangement voor strijkorkest. De tijdloze kwaliteit van Beethovens muziek sluit voor het gezelschap naadloos aan op de werken van de Nederlandse topmusici Thomas Beijer en Jeffrey Bruinsma.

Beijer schreef zijn liedcyclus A lock without a key met het leven in coronatijd als inspiratie voor sopraan Laetitia Gerards. Bruinsma is een Pynarelli vanaf het eerste uur. Als violist, componist en arrangeur kent hij het collectief van binnenuit. In zijn Pynarello-arrangementen weet hij elke keer op een uitdagende manier de grenzen te verleggen. Luister maar eens naar zijn intens rockende  Milk it Punk suite. Klassieke muziek voor de next generation: avontuurlijk, spontaan en lekker direct.

Foto: Melle Meivogel

To be announced

To be announced

Binnenkort opent ons nieuwe restaurant in de Oosterpoort. De naam en de menukaart houden we nog even geheim! Zeker zijn van een plekje? Reserveer dan nu via The Fork.

Our favourite classical rebel collective is ready to go! Their latest program, Milk It Punk, is brimming with energy, inspired by Beethoven…and Nirvana.

For his String Quartet No. 11, Beethoven experimented with different compositional techniques, resulting in a whirlwind of musical emotions. Pynarello raises the stakes even higher, by adding their own arrangement for strings. Milk It Punk comes with new compositions by violinist Jeffrey Bruinsma and pianist Thomas Beijer, whose Corona-inspired song cycle A lock without a key was written especially for soprano Laetitia Gerards.

Pynarello offers classical music for the next generation: spontaneous, adventurous and straightforward.