PlatoPlanet 2019

PlatoPlanet 2019

PlatoPlanet 2019

  • Zondag 29 september 2019
  • SPOT/De Oosterpoort, Trompsingel 27
  • 14.30 uur: Zaaldeuren open
  • 15.00 uur: Aanvang porgramma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 29 september 2019
  • SPOT/De Oosterpoort, Trompsingel 27
  • 15:00 start of event
  • (Times are subject to change)

Trek je astronautenpak maar vast aan en spring in de spaceshuttle naar PlatoPlanet. Het is weer tijd voor het jaarlijkse muziekfestival waarop muziekwinkel Plato in samenwerking met De Oosterpoort aanstormende Nederlandse acts een podium geeft. Voor een zacht prijsje zie je in nog geen vijf uur tijd meer dan tien opkomende bandjes op drie verschillende podia.

Tickets kosten slechts € 5,- en zijn verkrijgbaar bij Plato en de kassa van De Oosterpoort. Of scoor 2 gratis tickets bij besteding van € 15,- bij Plato!

Son Mieux

Son Mieux pakt je op en neemt je mee op reis door hun wereld. Vreugde, plezier, pijn, angsten en misschien een verdwaald liefdesverhaal. Gewelddadig tokkelend op zijn gitaren, bijgestaan door zijn naaste vrienden maakt frontman Camiel Meiresonne dansbare folkliedjes met gitaar en zang en daaromheen drum- en toetsensamples.

Aafke Romeijn

Dikke beats, messcherpe teksten en analoge synthesizers: Aafke Romeijn is de ongekroonde koningin van de Nederlandstalige electropop. Denk: Spinvis meets Daft Punk meets Peaches, en je komt al een heel eind in de richting. Misschien ken je haar van Alles Went, het hipsterliedje dat ze met Sef maakte, misschien heb je haar voorbij zien rennen op twitter: Aafke is nooit bang om het achterste van haar tong te laten zien.

Darlyn

Darlyn brengen hun sound die geïnspireerd is door de 60’s en 70’s van de studio naar het podium. Met het vocale talent van zangeres Diwa en de intrigerende stijl van songwriting maken de zes gepassioneerde muzikanten rauwe en frisse muziek over het leven, passie en romantiek. In de ruimten van een voormalig afkickkliniek nam de band met producer Ferdy van der Singel (Zoutelande, BLØF) een aantal nieuwe nummers op met spannende invalshoeken tussen pop, indie en roots dat met veel sprankeling en vibe uit de speakers knalt.

45ACIDBABIES

Met hun explosieve shows verwerft 45ACIDBABIES steeds meer internationale bekendheid met hun mix van hip-hop, dance punk, garage rock en pop. Deze gedurfde, alles omvattende aanpak wordt benadrukt door de vaak bizarre visuals en attributen op het podium.

Inge van Calkar

Met invloeden uit de popmuziek maar ook bands als Radiohead en Tame Impala als muzikaal aanknopingspunt maakt Inge van Calkar haar eigen unieke sound. Met de gelaagde elektronica klinkt haar muziek het ene moment psychedelisch, het andere moment haast filmmuziek. Naast nadere nationale prijzen haalde Inge onlangs TopSong van Radio 2 met het nummer Touchdown!

Litzberg

Litzberg is het project rondom muzikant en songwriter Mathijs Peeters. Zijn debuutalbum In_My_Head bevat rafelige gitaarpopliedjes die fraai het evenwicht bewaren tussen de ambachtelijke melodie en het bevlogen experiment. Het album verschijnt op 27 september: net op tijd voor PlatoPlanet!

 

The Vices

The Vices zijn eind 2018 ontstaan en speelden hun eerste shows als voorprogramma van Yungblud én tijdens Eurosonic Noorderslag. Nadat debuutsingle So It Goes met veel lof en airplay werd ontvangen volgde een UK tour. Met hun verfrissende blik op rock, surf en garage klinken ze als de liefdesbaby van The Growlers en The Strokes, maar met een eigen sound!

A.ROSE

Met de zelfverzekerde en energieke zangeres Anna-Rose Clayton als gezicht dompelt de band A.ROSE zich onder in de hedendaagse rauwe elektropop. Met de attitude van Tove-Lo, de underground elektronica van MØ en de zelfbewuste teksten van Lorde als invloed, zal de groep – die voor het grootste gedeelte uit vrouwen bestaat – je niet laten stoppen met dansen!

Swedish Death Candy

Met invloeden van Black Sabbath tot Queens of the Stone Age en van The Beatles tot Oasis, ebt en vloedt de muziek van prachtige soundscapes tot helse psychedelische trips, allemaal ondersteund door een barrage van toenemende verpletterende gitaarriffs, doordrenkt in distortion met zoveel effectpedalen als menselijk mogelijk is.