PIPS:lab

PIPS:lab

~aarsvaders

PIPS:lab

~aarsvaders

  • Woensdag 20 januari 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 20 januari 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Theaterinstallatie met muziek, video en humor
Multimediacollectief PIPS:lab trapt het jaar af met een gloednieuwe theaterinstallatie, waar je als publiek doorheen loopt. Ze begonnen vijftien jaar geleden in de Amsterdamse undergroundscene en groeiden uit tot een begrip in de theater-, pop- en kunstwereld. Op Jonge Harten Festival waren ze meer dan eens dé festivalhit. Met de computer als mengpaneel en muziek, theater, video, beeld, tekst en humor als ingrediënten overstijgen de voorstellingen van de groep in de regel de verwachtingen.

Vijf maanden, vier PIPS:mannen met zonen van drie, twee generaties, één experiment. Iedere seconde van de PIPS:kinderen wordt vastgelegd, vanuit elk mogelijk standpunt. Eén witte kooi, 19 camera’s, 40 microfoons, 45.000 Watt aan licht. Tien terabytes kind: de vaders missen geen moment.

Welke invloed heeft een vader, welke rol, welke verantwoordelijkheid? En welke database? PIPS:lab zoekt met ‘~aarsvaders’ de technologische en pedagogisch verantwoorde grenzen van hun vaderschap op.

Door de vorm van de voorstelling is deze niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn.

“Aarsvaders is een kritische en geestige voorstelling die vraagtekens zet bij het hedendaags ouderschap. Sterk zijn de humor, de zelfspot.“

Lees de volledige recensie

★★★ Theaterkrant