Philippe Jaroussky

Philippe Jaroussky

en het Freiburger Barockorchester

Philippe Jaroussky

en het Freiburger Barockorchester

  • Maandag 7 december 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Maandag 7 december 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

programma o.a. J.S. Bach: Ich habe genug, BWV 82 / J.S. Bach: Vergnügte Ruh, BWV170 / Telemann Die stille Nacht umschloss den Kreis der Erden, TWV 1364

Inleiding om 19:00

Inleiding om 19:00

Voorafgaand aan dit concert is er een gratis inleiding om 19.00 uur. Deuren gaan om 18.45 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Extra informatie

Extra informatie

Onderdeel van de Wereldsterren. Programmeur Yvonne van den Berg haalt opnieuw de wereldtop binnen de klassieke muziek naar Groningen.

Star du chant baroque
Philippe Jaroussky (1978) is een zanger die de hoofden van zijn publiek op hol kan brengen. Dat bleek afgelopen najaar maar weer eens, toen hij, samen met alt Nathalie Stutzmann, zijn enige concert in Nederland gaf. De jonge Fransman wordt gezien als een van de meest bijzondere countertenors van deze tijd. Zijn stem houdt het midden tussen een sopraan en een alt. Of zoals een Franse recensent het omschreef: “Jaroussky zingt als een engel en is virtuoos als de duivel.” Volgens zijn vele bewonderaars op YouTube staat luisteren naar de duizelingwekkende coloratuuraria’s van Jaroussky zelfs gelijk aan een “l’orgasme musical”.

Het zal niemand verbazen dat de agenda van de Parijzenaar tegenwoordig barstensvol zit. Internationale sterren als Cecilia Bartoli, Nathalie Stutzmann, Christina Pluhar en vele anderen werken graag met hem samen en programmeurs vechten bijna om hem te kunnen boeken. Dat het ons is gelukt om hem naar Groningen te halen, zeggen we dan ook niet zonder trots. Jaroussky wordt tijdens dit concert vergezeld door het voortreffelijke Freiburger Barockorchester. Ook op de momenten dat hij even op adem moet komen, is het dus allemaal muzikaal op en top verzorgd.

https://www.youtube.com/watch?v=3glhy2V12ME " data-video-thumbnail="https://img.youtube.com/vi/3glhy2V12ME/maxresdefault.jpg">

Portemonneeloze pauze
Bij de meeste klassieke concerten is een drankje en de bewaakte garderobe bij uw toegangskaartje inbegrepen. Zo kunt u langer genieten van uw pauze. Indien er geen pauze is, dan staat er na afloop een drankje voor u klaar.

“Niet meer van deze wereld, zo hemels.”

★★★★★ De Telegraaf

“Jaroussky is een fenomeen.”

★★★★ NRC Handelsblad

Philippe Jaroussky is de interessantste countertenor van zijn generatie. Een droom van een stem.”

Trouw