Paul Lewis (piano)

Paul Lewis (piano)

Groot Schubertvertolker aan het klavier

Paul Lewis (piano)

Groot Schubertvertolker aan het klavier

  • Zaterdag 24 november 2012
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 24 november 2012
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Schubert: Sonate nr. 19 in c, D958 / Schubert: Sonate nr. 20 in A, D959 / Schubert: Sonate nr. 21 in Bes, D960

“Lewis cijfert zichzelf volledig weg ten gunste van de componist, en kan juist daardoor zijn publiek zoveel geven.” (Trouw)

“De wereld van Schubert hoort tot de meest bekoorlijke en raadselachtige van de muziekgeschiedenis, en om daar werkelijk in door te dringen moet je een groot muzikant zijn. Zo’n muzikant is Paul Lewis.” (de Volkskrant)

Groot Schubert-vertolker aan het klavier

Pianist Paul Lewis is een van de meest aansprekende pianisten van deze tijd. De afgelopen jaren zette hij alle pianowerken van Beethoven op cd, een project waarvoor hij wereldwijd bewondering kreeg. Maar Lewis is eveneens een groot Schubert-vertolker. In november verscheen zijn derde cd met werken van Schubert, een album waarmee hij volgens de internationale pers wederom een fascinerende prestatie neerzette. In oktober 2006 was Lewis voor het eerst te gast in De Oosterpoort. Goed om hem terug te zien, dit keer met drie pianosonates, die Schubert enkele maanden voor zijn dood schreef. Lees hier de recensie in Trouw van het concert dat Paul Lewis recent gaf in het Concertgebouw Amsterdam. Lees hier het grote interview met Paul Lewis in Trouw. Op 20 november verscheen er een interview in het NRC.

 

Schubert: Sonate nr. 19 in c, D958
Schubert: Sonate nr. 20 in A, D959
Schubert: Sonate nr. 21 in Bes, D960

Paul Lewis, piano