Paul Groot als Robert Long

Paul Groot als Robert Long

Paul Groot als Robert Long

  • Donderdag 24 maart 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 24 maart 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Autobiografische musical
In de vroege jaren tachtig gaan Robert Long en Leen Jongewaard, de één een bejubelde zanger, de ander een gevierd acteur, een spraakmakende samenwerking aan. Hun drie hondsbrutale, scandaleuze en grensverleggende shows doen het bedeesde Nederlandse theater op zijn grondvesten trillen. Tijdens de voorbereiding van hun derde show lijken echter alle heilige huisjes omgetrapt, al het vuil gespoten en een artistieke impasse dreigt. Naarstig op zoek naar materiaal voor nieuw repertoire duiken Long en Leen ten einde raad in hun verleden. Maar dan komen onthutsende feiten boven die hun samenwerking, hun succes en uiteindelijk hun vriendschap in een ander, ontluisterend licht zetten. Robert Long; een meeslepende musical over vroeger, vrijheid, verlatingsangst, verraad en de verrukkelijke songs van de onnavolgbare Robert Long.

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Let op: deze voorstelling is tussen 10 juni tot 15 juni alleen te bestellen als Agenda abonnee. Vanaf 15 juni 19.30 uur start de algemene voorverkoop!

”Acteur Paul Groot zingt de songs van Long heel sterk: zowel de dictie als de timing, de zangtechniek en de klankkleur.”

★★★ Trouw

‘’Met een 3-koppige acteursbezetting en de liveband strategisch in een hoek geplaatst, is de voorstelling klein, intiem en puur gehouden.’’

★★★★ Telegraaf

“Paul Groot fenomenale blikvanger”

★★★★ NRC

“Liefdevolle muzikale ode”

★★★ Algemeen Dagblad

https://youtu.be/-M-u_219yTQ" data-video-thumbnail="https://img.youtube.com/vi/-M-u_219yTQ/maxresdefault.jpg">

tekst: Dick van den Heuvel ∙ regie: Peter de Baan ∙ spel: Paul Groot, Jeremy Baker e.a.