Parow Fest

Parow Fest

Parow Fest

  • Vrijdag 3 december 2021
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

De knaldrang is dit najaar groter dan ooit en dus hebben we gekeken welk ‘feestje’ we nou echt moeten neerzetten om aan die verwachtingen te kunnen voldoen. En toen stuitten we op Parow Fest. Het festival van Zuid- Afrika’s coolste rapper; Jack Parow. Tweemaal wist hij TivoliVredenburg (Utrecht) al vakkundig af te breken met de hulp van een stormachtige parade van special guests. Eerdere edities waren dit bijvoorbeeld De Kraaien, DeLikt, Donnie, Fata Boom, Het Gezelschap, Skip & Die en meer uit de categorie; ‘Ik weet niet wat er precies allemaal op dat podium gebeurt, maar ik kan niet stoppen met kijken, bewegen, losgaan en wil hier absoluut niets van missen!‘.

De acts die Parow 3 december meeneemt naar de allereerste Groningse editie zijn RUSSIAN VILLAGE BOYS, VAN PLETZEN, LIONSTORM en BRASS RAVE UNIT.

RUSSIAN VILLAGE BOYS
Deze vier echte gopniks willen maar een ding: Nederland laten trillen met knallende hardbass. Bij de Russian Village Boys spat de energie eraf in hun extreme shows waar behalve hardbass ook rave, hardstyle, hardcore, trap en drum&bass uit de speakers dreunt. In het koude Sint-Petersburg begonnen vier comrades in 2014 deze rave music gang. Hun unieke liefde voor Nederland is overal in terug te vinden. Sinds ‘Love Netherlands’ van hun tweede album ‘Russian Dutch’ viral op Dumpert ging zijn ze niet meer te stoppen. Zelfs Mr. Polska werkte met ze samen op de track ‘Adidas’.

VAN PLETZEN
Producers duo Van Pletzen heeft veel van de grootste hits in Zuid-Afrika mede mogelijk gemaakt, maar creëren inmiddels hun eigen unieke elektronische stroming die ze zelf omschrijven als Kak Lekkere Vibe, wat tevens de titel is van hun debuutalbum in 2018. De “true masters of Legehness” weten inmiddels een aardige fanbase op te bouwen dankzij de satirische muziekvideo’s en vlijmscherpe humor. Grootste hit Jy Bly Stil is op YouTube inmiddels zo’n 3 miljoen keer bekeken en wie zien we daar als featuring? Ah hallo Mr. Parow!

BRASS RAVE UNIT
Van aangrijpende geluiden uit de underground tot de hardste anthems van weleer; Brass Rave Unit verenigt, schudt en brult en heeft een sterke reputatie om massa’s aan het bewegen te krijgen. Dit dankzij een pulserende combinatie van twee blazers en een dikke rode drum op oorlogspad. Van de metro van New York tot Glastonbury tot zweterige afterparty’s in dampende Amsterdamse clubs; Brass Rave Unit heeft het allemaal uitgespeeld!

LIONSTORM
Nederlands eerste queer rap formatie is ontstaan uit een gemis van queer representatie in de Nederlandse hiphop. Het resultaat is confronterende club anthems, grappig en vol punk activisme. De sexy agressieve stijl van het duo is uniek en herkenbaar, en in de sound worden het dansbare en rauwe verenigd: van bubbling tot punk tot grimey hiphop. De shows zijn daardoor al even onvoorspelbaar: het ene moment schud je je billen en vervolgens wordt je omver gebeukt. Vergeet de norm en laat je opzuigen in de eigen wereld van LIONSTORM. Het leverde ze onder andere al een Japanse tour en shows op Down The Rabbit Hole Festival en Noorderslag op.

parowfest
Maak je avond compleet in The Mix

Maak je avond compleet in The Mix

Kom vooraf een heerlijk hapje eten in restaurant The Mix, geniet van het concert  en blijf nog even hangen in die vibe na afloop met een lekker drankje, borrelhapje, goed gezelschap en wellicht zelfs nog een paar kleine danspasjes! Nieuwsgierig? Alle info over The Mix en de wereldse menukaart vind je hier! Direct reserveren voor een diner kan via The Fork.

After a year like this, we don’t just deserve a party. We deserve a PARTY! Look no further than Parow Fest, presented to you by South-Africa’s coolest rapper Jack Parow. Twice already he brought the house down at TivoliVredenburg in Utrecht with the help of a rambunctious collection of special guests. The past two editions featured performances by De Kraaien, De Likt, Donnie, FATA BOOM, Het Gezelschap and SKIP&DIE, among others.

First names on the guestlist for his debut at Groningen  are RUSSIAN VILLAGE BOYS en VAN PLETZEN. More to be announced!