Orkater/De Nieuwkomers / Sir Duke

Orkater/De Nieuwkomers / Sir Duke

The Blackout van '77

Orkater/De Nieuwkomers / Sir Duke

The Blackout van '77

  • Woensdag 29 november 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 29 november 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Verhaal op intieme blues en extatische funk

‘De Blackout van ‘77’ is een reconstructie van een persoonlijke geschiedenis, op intieme blues en extatische funk van muziektheatergezelschap Sir Duke. Het verhaal speelt tijdens een nacht in 1977, als New York wordt getroffen door een grote stroomstoring. Terwijl plunderingen uitbreken, trekt de jonge zwarte schrijfster Amina zich terug in de stilte van het pikkedonker. Zonder afgeleid te worden door blikken en meningen van anderen, reconstrueert ze beetje bij beetje haar levensgeschiedenis, die zich afspeelt in het door rassenscheidingen verscheurde Amerika, tijdens de opkomst van de Civil Rights Movement.

”Het kan swingen als een dolle, ontroert als het moet, grijpt je bij de strot.”
“De Blackout van ’77 gaat komend seizoen de theaters in. Op voorhand een van de hoogtepunten van het seizoen.”

★★★★ Theaterkrant

“De swingend zingende Nieuwkomers van Orkater laten dat knap zien in De Blackout van ’77, fragmentarisch opgebouwd rond gedachten van een jonge zwarte schrijfster. Ze laten zien dat alles gekleurd is: politiek, verwachtingen, ambities.”

★★★★ De Volkskrant

“In deze voorstelling is bijna elke overgang origineel, alles is van een hoog niveau, inclusief zinnen die hun effect niet missen.”

Het Parool

“De jonge zwarte schrijfster Amina gaat op zoek naar haar verleden en componeert haar levensverhaal. Dat relaas wordt op fraaie wijze doorsneden met zwarte muziek, van blues tot soul, gospel en funk.”
“De Blackout van 77 dendert door als een trein, waarbij tekstfragmenten worden afgewisseld met fantastisch gezongen nummers met relevante teksten”

★★★★ Scènes