Orkater / De Nieuwkomers

Orkater / De Nieuwkomers

Op de bodem / Oscar van Woensel

Orkater / De Nieuwkomers

Op de bodem / Oscar van Woensel

  • Zaterdag 17 mei 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 17 mei 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Nieuw talent bestormt het podium. Mis dit niet!
Al meer dan vijf jaar produceert Orkater onder de noemer De Nieuwkomers theaterproducties voor de kleine zaal van en door nieuw talent. Een aantal van hen waagt nu de stap naar de grote schouwburgen! In ‘Op de bodem’ kunt u kennismaken met componist Erik van der Horst (een van de drie muzikale acteurs van The Sadists) en regisseur Michiel de Regt (winnaar Ton Lutzprijs 2007 voor het beste regiedebuut). Oscar van Woensel (medeoprichter van Dood Paard en inmiddels een gevestigd schrijver) is aan dit duo toegevoegd. Het stuk speelt zich af in een hotel waar alles heel anders gaat dan je gewend bent. Het lijkt of de gasten hier eeuwig verblijven en de tijd stilstaat…

DJ Karlijn

DJ Karlijn

Direct na afloop van de voorstelling zal DJ Karlijn zorgen voor een te vette afterparty in de foyer op de 2e etage. De bar is dan natuurlijk ook open!

‘Op de Bodem’ van Orkater is: “Lachen”, “Sprankelend”, “Briljante chaos”, “LSD trip”, “Waanzinnig“ – bekijk hier een premiere-verslag + reacties uit het publiek.

“Orkater en regisseur Michiel de Regt kozen allesbehalve een behaagziek compromis. Op de bodem is extreem, grof, plat en gedurftd.”

“Snoeiharde, fysieke slapstick totaal over the top en hilarisch (…) het moet gezegd worden: de jonge spelers, die werden gecoacht door mimer Jochem Stavenuiter, blinken stuk voor stuk uit in dit hondsmoeilijke genre, met strak, goed getimed, uitermate geestig spel.”

“Dit hilarische Jackass-toneel, met uitgestoken tong en opgestoken middelvinger, is absoluut verfrissend.”

★★★★ NRC door Herien Wensink

“Geen grote namen. Maar wel: veertien getalenteerde acteurs annex muzikanten op toneel.” (…) “Een grimmige, grappige en groteske vitrine vol twintigers.”

★★★ Volkskrant door Annette Embregts

“De jongens van de hotelband zijn niet alleen verantwoordelijk voor de beste staaltjes absurdisme, ze rocken het dak van de schouwburg.” (…) “Of ze nou techno, ballads, jazzstandards, of rock spelen of a-capella zingen, het is altijd retestrak en loepzuiver.”

★★ Trouw door Robbert van Heuven

“De eerste scène laat direct zien wat je tijdens de rest van de voorstelling kunt verwachten: humor, absurdisme en ongrijpbare situaties.”

Lees hier de volledige recensie.

★★★ Cultuurbewust door Robin Smit

De makers:
Michiel de Regt – regie
Oscar van Woensel – tekst
Erik van der Horst – arrangementen en muzikale leiding
Jip Smit, Carolien Spoor, Hanna van Vliet, Judith van den Berg, Sanne Vanderbruggen, Erik van der Horst, Freek den Hartogh en Krisjan Schellingerhout – spel en muziek
Mees van Warmerdam, Houk van Warmerdam, Thijs Felperlaan, Colin Linnekamp en Jules Timmers – kofferband