Orkater

Orkater

De onzichtbare man

Orkater

De onzichtbare man

  • Vrijdag 21 december 2018
  • Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 19:15: Stadsschouwburg gaat open
  • 20:15: Aanvang voorstelling
  • 21:30: Einde voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 21 december 2018
  • Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start of event
  • (Times are subject to change)

Orkater speelt ‘De Onzichtbare Man’: het opmerkelijke verhaal van beeldend kunstenaar Michiel Voet en zijn band met de ongrijpbare, illegale vluchteling Karim Ramtani.

In zijn atelier in Amsterdam Noord stuit kunstenaar Michiel in 1994 op de Algerijnse vluchteling Karim Ramtani. In de voorstelling vertelt Michiel over deze ontmoeting en de fascinatie die hij ontwikkelde voor het leven van deze vreemdeling. Ongepolijst en bizar. Vervolgens vertelt Karim Ramtani hetzelfde verhaal, maar dan uit zijn perspectief. Over hoe hij ooit aankwam in Amsterdam vanuit Algiers. Over zijn verborgen leven in Europa. Over het kunstproject waarin hij terecht kwam. Over de absurdistische ensceneringen waarin hij figureerde, vaak vol verbazing en ongeloof. Over de gesprekken die hij voerde met de kunstenaar en over zijn dromen in Europa.

Extra informatie

Extra informatie

Deze voorstelling is onderdeel van de reeks in de Stadsschouwburg met als thematiek maatschappelijke verbondenheid. Bekijk alle voorstellingen.

De Onzichtbare Man ging in 2014 in première in Amsterdam Noord en speelde vervolgens in binnen- en buitenland. Rondom de voorstelling was er een expositie en verscheen het fotoboek ‘The Invisible Man’.

Theaterprogrammeur Henk  Kuiper

“Vorig jaar was ‘De onzichtbare man’ één van de meest besproken voorstellingen op het Oerol Festival. En terecht, want net als ik kwamen velen geroerd en geëmotioneerd uit deze voorstelling. Meer dan ooit verlaten mensen huis en haard om elders kansen op een beter bestaan te vinden. Immigratie is een verhaal met vele kanten en niet gemakkelijk uit te leggen. Maar theatermaker Michiel Voet weet in deze voorstelling een aangrijpend beeld te schetsen van zijn ontmoeting met een vluchteling. Een ontmoeting die leidt tot een bijzondere band die op meeslepende wijze de kijker meeneemt in een wereld die we vaak niet of nauwelijks kennen. Wilt u een bijzondere theateravond meemaken, mis deze dan niet!”

“De scherpzinnige tekst van Michael Bijnens geeft een verrassend perspectief op het leven van illegalen.”

★★★★ Trouw

“De illegaal is eens geen slachtoffer. Die omkering is sterk en gewaagd.”

NRC Handelsblad

“Een spannende en verwarrende voorstelling over de onbetrouwbaarheid van verhalen, over acteren en maskers en over de onzichtbare wereld van de illegaliteit.”

Het Parool

tekst, concept en vormgeving: Michiel Voet regie: Leopold Witte tekst: Michael Bijnens met: Michiel Voet, Karim Ramtani, Sabri Saad El Hamus