Orkater
Donna Donna
“Een juweel van een voorstelling (…) Orkater op z’n best” Trouw*****
Peer Wittenbols schreef een rauw, poëtisch verhaal over troost in tijden van rouw. Samen met de door Martin Fondse geschreven en live uitgevoerde muziek leidt dit tot ontroerend muziektheater met gitzwarte humor. Donna is amper twintig jaar oud, als haar verloofde sneuvelt op een missie in oorlogsgebied. Haar vader Massimo en stiefmoeder Coco nemen haar in huis, maar weten al snel niet meer hoe ze Donna bij moeten staan. Coco roept de hulp in van Donna’s biologische moeder. De twee gezworen vijanden moeten plots de handen ineenslaan om Donna te redden.
“’Donna Donna’ is een emotionele chaos, die om te lachen is, als het niet om te huilen was. En een juweel van een voorstelling, die je met een weldadig gevoel voor de kern van scheef getrokken verhoudingen door de ellende heen loodst. Het is, met de juiste mensen bij elkaar gezocht in een op en top muzikale ambiance, Orkater op zijn best.”
★★★★★ Trouw
”Rondtollend door de ruimte met de muziek als drijvende kracht, symboliseren de vrouwen het verlies van grip op de situatie, het speelbal-zijn van hun omstandigheden. Deze fascinerende voorstelling had nog uren mogen doorgaan zonder te gaan vervelen.”
★★★★ Theaterkrant
“Schrijver Peer Wittenbols is in Donna Donna op stoom. Prachtige trefzekere zinnetjes, die soms van een geraffineerde eenvoud zijn doorrijgen het stuk. Het ene moment poëtisch, dan weer bits of zelfs geestig.”
★★★★ Telegraaf
“Orkater presenteert met Donna Donna een naakt, poëtisch portret over de rauwheid van rouw en de tactloosheid van troost.”
★★★★ De Volkskrant
“De toneelzinnen lopen soepel, ze bezitten een poëtische lading, soms te schoonschrijvend mooi.”
★★★ NRC
“Het is een ontroerend en geestig stuk geworden, met prachtig, speciaal op de acteurs geschreven muziek: soms hard en explosief, soms heel subtiel tegendraads, soms heel mooi melancholisch.”
Haarlems Dagblad
“Orkater brengt met deze muzikale voorstelling Donna Donna een verrassend ontroerend en helder poëtisch verhaal over mensen die worstelen met zichzelf en anderen.”
Theaterinspiratie