Opium voor het Volk

Opium voor het Volk

De Allesgelover

Opium voor het Volk

De Allesgelover

  • Dinsdag 15 maart 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 15 maart 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Komedie naar Molière
Opium voor het Volk is de vlag waaronder Willem de Vlam en zijn vaste regisseur Paul Knieriem voorstellingen vol intelligente humor en herkenbare personages maken. ‘De Allesgelover’ is het eerste stuk in een nieuwe serie van vijf. Hierin modelleert De Vlam vijf komedies naar Molière, verhalen over de kleine mens die, uit angst voor de veranderende buitenwereld, vlucht in waanbeelden.

Complotdenker Albrecht (gespeeld door Bart Klever) heeft een kleine, slechtlopende provinciebioscoop. De mensen blijven weg en Albrecht ziet daar duistere redenen voor: hij is ervan overtuigd dat hem het zwijgen wordt opgelegd ‘omdat hij te veel weet’. Zijn verstandige dochter Leia zoekt, in een poging hun filmhuis te redden, contact met Antoinette. Zij werkt voor een internationale bioscoopgigant en blijkt stomtoevallig een oude liefde van Albrecht. Maar in het hoofd van een allesgelover bestaat toeval niet…

“Op zijn Molières schreef De Vlam rondom het karakter vakkundig een ware huiskamerklucht, vol misverstanden, een paar ontzettend leuke wendingen en natuurlijk een dronken scène.”

★★★ NRC

“Verrassende, hilarische en spannende verwikkelingen volgen elkaar op. (…) Toch, de scène van Klever als YouTube-presentator blijft geniaal. Hierin komen waan en tragiek samen.”

★★★ Theaterkrant

tekst: Willem de Vlam · regie: Paul Knieriem · spel: Bart Klever, Trudi Klever, Markoesa Hamer en Mitchell Havelaar