OPERA2DAY

OPERA2DAY

Dr. Miracle's last illusion

OPERA2DAY

Dr. Miracle's last illusion

  • Woensdag 12 april 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 12 april 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

‘Dr. Miracle’s last illusion’ is een ode aan het illusionisme. In een reeks betoverende opera- en dansscènes vol humor en horror wordt het verhaal verteld van de ongrijpbare illusionist Dr. Miracle, wiens assistente tijdens een show om het leven komt. Hij raakt bedwelmd door de schoonheid van haar dood en wil er meer over weten. Op zijn zoektocht raakt hij verzeild in een mysterieuze wereld vol slaapwandelaars, waanzinnigen en dolende zielen. Maar zien we lichtvoetige illusies of kijken we naar een gedetailleerd verslag van een reeks gruwelijke moorden?

Extra informatie

Extra informatie

GEZOCHT: 25 mensen die mee willen doen tijdens een indrukwekkend moment in deze voorstelling! Klik hier voor meer informatie.

“Spectaculair en toegankelijk, deze jukeboxopera over een losgeslagen illusionist. Artistieke fusion op hoog niveau. Krachtige sopranen, indrukwekkend illusionisme en dromerige dans.”

★★★★ de Volkskrant

“Regisseur Serge van Veggel liet zich inspireren door zijn fascinatie voor illusionisme en de sfeer en muziek van het einde van de negentiende eeuw, toen occultisme en spiritisme sterk in de belangstelling stonden, en maakt daar een oog- en oorstrelende mix van. Ook de beeldende mogelijkheden van die periode worden volop benut.”

★★★★ Theaterkrant

“aansprekend muziektheater”

★★★★ NRC

“kleurrijke en soepel lopende voorstelling…geweldige en ingenieuze goochelacts, mooi uitgevoerd door Woedy Woet.”

★★★ Trouw

muziek: Bellini, Offenbach, Verdi, Wagner, Stravinsky e.a. · m.m.v. New European Ensemble en De Dutch Don’t Dance Division