OPERA2DAY i.s.m NT/Asko|Schonberg

OPERA2DAY i.s.m NT/Asko|Schonberg

Mariken in de tuin der lusten

OPERA2DAY i.s.m NT/Asko|Schonberg

Mariken in de tuin der lusten

  • Woensdag 18 november 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 18 november 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

‘Een ongelooflijke prestatie’ (De Theaterkrant) /  ‘Rustgevende schoonheid’ (de Telegraaf) / ‘Het werkt erg goed die combinatie hedendaags en oud’ (Trouw) / ‘De voorstelling heeft alles wat je maar kunt wensen’ (de Volkskrant)

Inleiding om 19.15

Inleiding om 19.15

Voorafgaand aan de voorstelling is er een gratis inleiding (interview met regisseur Serge van Veggel) om 19.15 uur. Deuren gaan om 18.45 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Extra informatie

Extra informatie

Leden van de bibliotheek Groningen kunnen bestellen met korting; gebruik hiervoor de actiecode.

Naar ‘Mariken van Nieumeghen’
OPERA2DAY speelde zich de laatste jaren in de kijker met uitstekend ontvangen opera’s en muziektheaterproducties. Dit keer werpt het gezelschap zijn muzikale licht op het intense, begin zestiende-eeuwse verhaal ‘Mariken van Nieumeghen’, over het meisje dat zeven jaar met de duivel optrekt. De opera volgt haar duistere reis, waarin ze een valse tante, een verleidelijke duivel en een inquisitoire paus ontmoet. Gouden Kalf-winnares Hannah Hoekstra (Nationale Toneel) speelt de rol van Mariken, als actrice tussen de zangers. Componiste Calliope Tsoupaki schreef de partituur, die wordt uitgevoerd door Asko|Schönberg – autoriteit op het gebied van hedendaagse muziek – en de in middeleeuwse muziek gespecialiseerde musici van het Tetraktys Ensemble en Cappella Amsterdam. Middeleeuws Nederlands gezongen, Nederlandse boventiteling.

Lees hier een interview over de voorstelling met artistiek leider en regisseur Serge van Veggel.

”Het werkt erg goed die combinatie hedendaags en oud, en de componiste gaat virtuoos met haar materiaal om. Prachtig zoals de in de ouverture opgevoerde elementen gedurende de opera terugkeren, zodat een echte eenheid ontstaat”

Lees hier de volledige recensie

★★★ Trouw (Peter van der Lint)

“Mariken zingt het, en het klinkt meisjesachtig onschuldig. Ze spreekt het uit en wordt een volwassen vrouw. Ze krijst het en verandert in een bezetene.”

★★★ Volkskrant

‘Rustgevende schoonheid’

★★★ Telegraaf

‘De voorstelling heeft alles wat je maar kunt wensen’

‘Geniale zet van regisseur Serge van Veggel om de hoofdrol van de opera…te laten spelen door een rasactrice als Hannah Hoekstra’

★★★ Volkskrant

“zeer fraaie voorstelling”

★★★★ Het Parool

muziek: Calliope Tsoupaki ∙ libretto: Karim Ameur en Serge van Veggel ∙ dirigent: Hernán Schvartzman ∙ concept en regie: Serge van Veggel ∙ met: Hannah Hoekstra, Harry van der Kamp, Jill Feldman, Julian Podger, Michael Chance en Joop Keesmaat
muzikale begeleiding: Asko|Schönberg, Tetraktys Ensemble en Cappella Amsterdam