Opera Zuid

Opera Zuid

Die Fledermaus / Johan Strauss jr.

Opera Zuid

Die Fledermaus / Johan Strauss jr.

  • Dinsdag 18 november 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 18 november 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

muziek: Johann Strauss jr. ∙ libretto: Carl Haffner en Richard Genée, gebaseerd op het toneelstuk van Meilhac en Halévy
regie: Daniel van Klaveren en Miranda van Kralingen dirigent: Ivan Meylemans ∙ cast: Willem de Vries, Martijn Sanders, Elmar Gilbertsson, Rubèn Platinga, Veerle Sanders e.a. ∙ m.m.v. Philharmonie Zuidnederland

Inleiding om 19.15

Inleiding om 19.15

Voorafgaand aan deze voorstelling is een gratis inleiding om 19.15 uur.
Deuren gaan om 19.00 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

‘Met voldoende vaart, afwisseling en humoristische vondsten wordt bovendien recht gedaan aan het kluchtig origineel.’ (De Limburger)

‘Kim Savelsbergh (Rosalinde) imponeert met haar fris-donzige sopraan, […]. Clara Lammers Lisnet (Adele, Rosalindes huishoudster) […] laat haar breedgebekte fluittonen met gemak stuiteren.’ (De limburger)

Beroemdste operette aller tijden
‘Die Fledermaus’ van Johann Strauss jr. is een van de beroemdste en meeste gespeelde operettes aller tijden en kan eigenlijk alleen in superlatieven worden beschreven. De walsen en czárdás, aria’s en duetten zijn allemaal in prachtige melodieën en meeslepende dansmuziek verklankt. ‘Die Fledermaus’ is een combinatie van levendigheid en gemoedelijke charme. Het verhaal draait om Gabriel von Eisenstein die, voor hij naar de gevangenis moet, door zijn vriend Falke wordt overgehaald mee te gaan naar het gemaskerd bal van de excentrieke Russische vorst Orlowski. De ontmoeting met kamermeisje Adele en even later zijn eigen vrouw zorgen voor veel hilariteit. In het Engels gezongen, met boventiteling in het Nederlands.