Nynke Laverman

Nynke Laverman

Wachter

Nynke Laverman

Wachter

  • Woensdag 5 oktober 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 5 oktober 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

De Friese zangeres Nynke Laverman duikt na het internationale succes van haar vorige programma ‘Alter’ in het geheim van het wachten. Wachten dat verder gaat dan het laten verglijden van tijd. Samen met regisseur Titus Tiel Groenestege (Orkater) maakt ze een muzikale vertelling, met als rode draad de nieuwe songs van haar binnenkort te verschijnen album ‘Wachter’, maar ook gedichten en een sprookje. Sytze Pruiksma (piano, snaarinstrumenten, marimba en elektronica) en celliste Geneviève Verhage staan naast haar op het podium.

“Het wachten heeft iets universeels, maar toch is het voor iedereen anders. Nynke heeft het in haar nieuwe theaterprogramma in ieder geval tot kunst verheven.”

Lees de volledige recensie.

★★★★ PlatoMania (Ruud Verkerk)

“Vervolgens neemt Laverman ons mee in haar poëtische, gelaagde muziekwereld, die vaak donker en dreigend klinkt maar ook krachtig en lyrisch van aard is.”

Lees hier de volledige recensie

 

★★★★★ Recensie LustforLife (Bas Springer)

“Die ritmisch opzwepende, dwingende track behoort tot de pakkendste liedjes ooit van Nynke.”

Lees hier de volledige recensie

 

★★★★ Recensie Heaven (Eric van Domburg Scipio)

“Het thema van dit indrukwekkende project blijkt uit de titel: wachten als levenshouding, met als voorbeeld de gang der dingen in de natuur.” – Coen de Jonge, (Jazzism #5, 2016)

Lees de volledige recensie hier.

★★★★ Recensie Wachter – Coen de Jonge Jazzism 2016