Nynke Laverman

Nynke Laverman

PLANT

Nynke Laverman

PLANT

  • Zaterdag 18 december 2021
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
Evenement geannuleerd

Evenement geannuleerd

Vanwege de coronamaatregelen kan Nynke Laverman helaas niet doorgaan op de geplande datum. Het is helaas ook niet gelukt om een vervangende datum te vinden. Kaartkopers ontvangen het aankoopbedrag binnen enkele weken terug op hun rekening.

Plant is een indringende muzikale trip. Zangeres Nynke Laverman kruipt in het fluisterregister van haar stem en wisselt kwetsbare, ijle soundscapes af met beats en spoken word. De gedempte pianoklanken en explosieve drumsessies van Sytze Pruiksma trekken je mee in de filmische, surreële werelden van videokunstenaar Douwe Dijkstra.

Laverman vraagt zich af waar de grens tussen mens en natuur eigenlijk ligt. Te midden van mensen, muren en strak ingedeelde tijd verlangt ze soms naar een kalm bestaan als plant. “Plant is een hoopvol protest dat gaat over het omgooien van onze manier van denken, over verandering in jezelf”, aldus Nynke. Juist door minder te doen en zachter te zingen, klinkt haar oproep luider dan ooit: wie willen we zijn als mens?

“Een voorstelling die je vaker wilt, nee moet, gaan bekijken en beluisteren.”  – ★★★★★ Leeuwarder Courant

Plant is van grote klasse.”Scènes

“De voorstelling is als een langgerekt, associatief filmshot, hallucinerend en huiveringwekkend.” –  Theaterkrant

“Nynke Laverman weet diep te raken.” – Trouw

Slow Album Release
Met Plant introduceert Nynke Laverman de Slow Album Release. Over de periode van een jaar laat ze haar nieuwe album groeien en brengt ze het nummer voor nummer uit – steeds samen met een podcast die het thema van die specifieke song behandelt. Voor deze podcasts interviewt Nynke samen met radio- en podcastmaker Lex Bohlmeijer wetenschappers, filosofen en podiumkunstenaars die haar inspireren. Plant groeit door tot in september 2021, wanneer het gehele album mét een extra track verschijnt.

‘De voorstelling is als een langgerekt, associatief filmshot, hallucinerend en huiveringwekkend.’ – De Theaterkrant

’Nynke Laverman weet diep te raken’  – Trouw

‘Een voorstelling die je vaker wilt, nee moet, gaan bekijken en beluisteren.’ ***** – Leeuwarder Courant

‘Een voorstelling die staat als een huis en ademt als een bos.’ – Friesch Dagblad

‘Plant is van grote klasse.’ – Scènes

teksten: Nynke Laverman | muziek: Sytze Pruiksma en Nynke Laverman | video: Douwe Dijkstra | dans: Dunja Jocic | eindregie: Koos Terpstra | toneelbeeld: Ascon de Nijs | adviezen: Guy Weizman

Muze