NTGent & Action Zoo Humain

NTGent & Action Zoo Humain

Platform

NTGent & Action Zoo Humain

Platform

  • Zondag 11 juni 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 11 juni 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Combinatie van serieuze maatschappijkritiek en absurdisme
In 2005 bracht Johan Simons een luid bejubelde en voor het Theaterfestival geselecteerde enscenering van de roman ‘Platform’ van Michel Houellebecq. De Volkskrant schreef destijds: “Het meest belangwekkende theater sinds lange, lange tijd – verontrustend, goor, grof en toch ook diep ontroerend en ten slotte ontluisterend.” Hoofdpersoon Michel ontwikkelt een reisformule die gericht is op het beleven van goedkope, exotische seks. Het wordt een overdonderend succes, dat bruusk ten einde komt door een aanslag in naam van de islam. Na tien jaar heeft deze enscenering van ‘Platform’ niets aan betekenis ingeboet en daarom herneemt Simons het stuk. ”Het is deze combinatie van serieuze maatschappijkritiek en absurdisme die Platform de moeite waard maakt.” (Theaterkrant ****)

Gent in Groningen 9 t/m 11 juni

Gent in Groningen 9 t/m 11 juni

NTGent houdt Groningen drie dagen lang in haar ban met spraakmakende voorstellingen en extra’s. Onder leiding van Johan Simons maakt het gezelschap voorstellingen die een spoor van bewondering nalaten. Ervaar zelf de veelzijdigheid en actualiteit van dit gezelschap onder het genot van Vlaamse gerechten en bier. Bekijk het volledige programma.

Diner

Diner

Na afloop van de voorstelling, om 18:00 uur, is er een Vlaams buffet in de foyer van de Stadsschouwburg, bestaande uit een voorgerecht, hoofdgerecht en een kopje koffie of thee. Het diner is uitverkocht, maar er is ook stoofvlees met frieten en salade te koop in de het Theatercafé.

Passe-partout

Passe-partout

Boek voor de totaalervaring een voordelige passe-partout voor ‘Platform’ en ‘Onderworpen’ op 11 juni.

Extra informatie

Extra informatie

Deze voorstelling maakt onderdeel uit van de Internationale Selectie: voorstellingen van internationaal befaamde theater- en dansmakers waarmee u zich in een andere wereld waant. Kijk hier voor alle voorstellingen uit de Internationale Selectie.

Deze herneming valt samen met Simons’ enscenering van ‘Onderworpen’, de nieuwe roman van Houellebecq, die gezien kan worden als een vervolg op ‘Platform’. Beide voorstellingen zijn op één dag te zien in Groningen.

“De spelers dienen die satire zo botervet op, dat er weinig anders op zit dan te lachen om alle overdrijvingen en het hyperhedonisme dat hier tentoongesteld wordt. In die pijnlijke tegenstelling ligt het succes van deze voorstelling verscholen.”

★★★★★ De Volkskrant

”Het is deze combinatie van serieuze maatschappijkritiek en absurdisme die Platform de moeite waard maakt.”

★★★★ Theaterkrant

”Het moment waarop Van Watermeulen de islam als verlossing beschouwt, vertolkt hij knap als in een klassieke tragedie. In een enkele scène wordt de westerse christelijke cultuur failliet verklaard.”

★★★ NRC

“Platform is een ware lust op alle vlakken.”

De Morgen

“De kracht van deze onweerstaanbaar mooie voorstelling ligt in het vermogen van spelers en regisseur om het drama niet alleen een plek op de bühne te geven, maar in hart en hoofd van de toeschouwer.”

NRC Handelsblad

“Het meest belangwekkende theater sinds lange, lange tijd – verontrustend, goor, grof en toch ook diep ontroerend en ten slotte ontluisterend.”

De Volkskrant

”NTGent heeft deze theaterbewerking slim aangepakt. De timing is ook perfect: geen beter moment om na te denken over het toekomstige Frankrijk dan vlak voor de Franse presidentsverkiezingen. Bovendien sluisde NTGent de regie door naar Action Zoo Humain, het gezelschap rond de broers Ben Chikha. Een kolfje naar hun hand, aangezien ze erom bekendstaan interculturele vraagstukken bespreekbaar te maken”.

Het Nieuwsblad

Cast: Steven Van Watermeulen, Sara de Bosschere, Marijke Pinoy, Zouzou Ben Chikha, Mourad Baaiz en Lien Wildemeersch.