NTGent

NTGent

De Kersentuin

NTGent

De Kersentuin

  • Zaterdag 6 februari 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 6 februari 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Topregisseur, topcast en een meesterwerk
Voor Johan Simons is Tsjechovs werk een late ontdekking, maar na de regie van ‘Oom Wanja’ voor de Münchner Kammerspiele in 2013 is hij helemaal om. Met een prachtige cast (o.a. Pierre Bokma en Elsie de Brauw) wordt ‘De kersentuin’ een voorstelling om naar uit te zien. Weduwe Ljubov keert terug naar haar ouderlijk landgoed, dat ze enkele jaren daarvoor verliet na de dood van haar man en zoontje. Deze emotionele geschiedenis wordt doorkruist door andere problemen: uit financiële nood moet het landgoed worden verkocht. Ljubov weigert, net als de andere bewoners van het landgoed, de realiteit onder ogen te kijken.

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een gratis inleiding om 19.15 uur. Deuren gaan om 19.00 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Extra informatie

Extra informatie

Onderdeel van de Internationale Selectie.  Voorstellingen van internationale theatermakers en choreografen die hun naam ruimschoots bewezen  hebben op toonaangevende podia en festivals over de hele wereld.

“Deze Kersentuin van NTGent sprankelt. Amusant waar het kan, stekend waar het moet, drukkend waar het hoort. Een pure en trefzekere Tsjechov voor deze tijd.”

★★★★ Theaterkrant

“In dit bizar decor acteren de spelers op een wijze die doet denken aan het einde van de stomme film, met veel schaduwspel, en de gesproken film, met slapstick en overacting. Waarmee Johan Simons terugkeert naar wat Tsjechov wilde: een komedie.”

★★★★★ Knack Focus

“‘De Kersentuin’ is schouderbreed theater waar je het bij momenten, letterlijk, benauwd van krijgt. De oogkleppen die de personages dragen en de drang om alles zelf op te lossen, en uit de financiële put te klimmen, zijn mooie metaforen voor het individualisme van deze tijd.”

★★★ het Nieuwsblad

“De interessante visie die Simons met zijn bewonderenswaardige cast van spelers uitdraagt, is er een van volkomen ontheemding.”

★★★ NRC Handelsblad

“ Voor een verderlichte Tsjechov, waarin het menselijk onvermogen baadt in zachte melancholie, ben je bij Johan Simons niet aan het juiste adres. In zijn kersentuin heerst een sinistere ondergangsstemming. ”

★★★ De Standaard

“ Simons analyseert en disseceert als nooit tevoren. Gevolg is een bijna ondragelijk intense ‘De kersentuin’. Er is echter ook troost, die bij Simons naar aloude gewoonte uit de muziek opwelt. ”

★★★★ Cutting Edge

‘’Hoe meer de verschillende lagen van de voorstelling zich ontvouwen, hoe fascinerender en ontroerender deze verfrissende kijk op ‘De kersentuin’ wordt.”

 

★★★★ Trouw

regie: Johan Simons ∙ spel: Pierre Bokma, Elsie de Brauw, Lien Wildemeersch, Oscar Van Rompay, Els Dottermans, Benny Claessens en Alejandra Theus