NSO 2022: Herleef

NSO 2022: Herleef

Nederlands Studenten Orkest o.l.v. Arjan Tien

NSO 2022: Herleef

Nederlands Studenten Orkest o.l.v. Arjan Tien

  • Dinsdag 15 februari 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Vanwege de coronamaatregelen kan NSO 2022: Herleef helaas niet doorgaan op dinsdag 15 februari. We weten op dit moment nog niet of een vervangende datum mogelijk is. Zodra er meer bekend is, komen we er bij je op terug. Wanneer het niet lukt om een vervangende datum te vinden, dan krijg je je aankoopbedrag binnen enkele weken teruggestort op je rekening.

Restaurantreservering
Indien je een reservering bij één van onze restaurants hebt staan komt deze te vervallen.

Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) is een jong en landelijk projectorkest opgericht in 1952 en wordt ieder jaar opnieuw samengesteld uit talentvolle studenten die zich naast hun studie aan een hogeschool of universiteit op hoog niveau bezighouden met klassieke muziek.

 

In 2022 maakt het Nederlands Studenten Orkest zijn 70e tournee. Zij vallen dit jaar op door het grootse programma: de opdrachtcompositie van Jesse Passenier wordt speciaal voor NSO 2022 gecomponeerd en Rommert Groenhof zal hierbij de bastrombone solo vervullen. Net zoals tijdens de eerste editie van het NSO in 1952 zal de Akademische Festouvertüre van Brahms gespeeld worden. Hiermee wordt ook teruggegrepen naar vorige lustra, zoals in 2012, toen het stuk ook gespeeld is. Na de pauze zal het symfonische gedicht Ein Heldenleben van Richard Strauss ten gehore worden gebracht. Als internationaal gerenommeerde dirigent zal dit jaar Arjan Tien voor het NSO staan. Het overkoepelende thema van NSO 2022 is Herleef.

Fotograaf: Veerle Bastiaansen