Nothing But Thieves

Nothing But Thieves

The Moral Panic Tour+ support The Vices en Kid Kapichi

Nothing But Thieves

The Moral Panic Tour+ support The Vices en Kid Kapichi

  • Donderdag 21 april 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 17:30 uur: Restaurant The Mix open
  • 20:00 uur: Start Programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 21 april 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:00 start of event
  • (Times are subject to change)

In 2015 breekt Nothing But Thieves door met de gelijknamige debuutplaat Nothing But Thieves. Hits als Itch, Wake Up Call en Trip Switch waren (en zijn) niet meer van de radio af te slaan en Groningen maakte toen al kennis met het kwintet tijdens ESNS. Wat volgt is een triomftocht langs zalen die alsmaar groter werden en ijzersterke shows als voorprogramma van bands als MUSE. Opvolger Broken Machine zorgde ervoor dat de band onder leiding van frontman Conor Mason zich definitief vestigt in de frontlinie van de internationale rockscene. Ode Amsterdam wordt een monsterhit  en een solide livereputatie brengt ze naar de grootste festivals ter wereld.

Laatste wapenfeit Moral Panic werd geschreven voordat de pandemie uitbrak en kan nu twee jaar later eindelijk live worden gespeeld. Met nog relatief nieuwe singles als Is Everybody Going Crazy, Real Love Songs en Impossible wordt het ongetwijfeld een intense livecomeback, naast de inmiddels klassiekers die ongetwijfeld allemaal voorbij komen. De show in de Ziggo Dome in april was in mum van tijd uitverkocht. Dus toen de band vroeg of wij nog een gaatje in onze agenda hadden nadat bleek dat zij ruimte hadden in hun tourschema, hebben we geen seconde na hoeven te denken. 21 april kun je ze dus live zien in onze eigen Oosterpoort!

Support: The Vices + Kid Kapichi

Ons ‘eigen’ The Vices zijn ‘on a roll’. In de week waarin bekend werd dat de Groningse band driemaal als voorprogramma van Kensington in de Ziggo Dome mogen staan, blijkt hetzelfde lot te gelden bij Nothing But Thieves in diezelfde Ziggo Dome, drie Europese shows EN bij het concert bij ons in De Oosterpoort. Oh en alsof het niets is werd debuutalbum Looking For Faces vrijwel gelijktijdig genomineerd als ‘Beste Album Van Het Jaar’ bij de 3FM Awards. Dat dit terecht is wisten wij natuurlijk al lang, het is niet voor niets dat de heren hun jaarlijkse Vicefest bij ons organiseren.

Kid Kapichi staat bekend om een unieke mix van explosieve riffs, verpletterende liveshows en oorverdovende melodieën van de duel-leadzang en gitaar. Bekend om hun woeste liveshows, komt Kid Kapichi op het podium echt tot leven. Niet voor niets wisten ze indruk te maken op grote festivals als Reading & Leeds, uitverkochte headline shows in London en Brighton en tijdens shows waarmee ze het podium deelden met namen als Frank Carter & The Rattlesnakes, Fidlar en Slaves. Kid Kapicihi is op dit moment één van de heetste namen in de UK!

 

Sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen beschikbaar