Noord Nederlands Toneel/Club Guy & Roni

Noord Nederlands Toneel/Club Guy & Roni

Sneeuwwitje

Noord Nederlands Toneel/Club Guy & Roni

Sneeuwwitje

  • Dinsdag 1 december 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 1 december 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

“een onwaarschijnlijk rijk, meeslepend, smerig, rauw en toch ontroerend verhaal” (Trouw*****)
Iedereen kent ‘Sneeuwwitje’ als het sprookje over onschuld en schoonheid tegenover jaloezie. Maar wat als Sneeuwwitje in onze tijd uit haar slaap ontwaakt?
Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni brengen ‘Sneeuwwitje’ als ontroerend, ongepolijst sprookje, verpakt in de absurde en rauw-poëtische theatertaal van Ko van den Bosch. De stiefmoeder hangt voor de spiegel, die haar het zicht op het leven ontneemt, en wil van Sneeuwwitje af. De Dwergen zijn dwangneuroten, die willen dat ze wordt zoals zij zelf zijn. Maar wat wil Sneeuwwitje zelf? Met die vraag begint haar verhaal, haar leven, haar liefde en haar verzet.
De hoofdrol is voor Charlie Chan Dagelet, onder andere bekend van de films ‘De passievrucht’ en ‘Loft’ en de tv-serie ‘Zusjes’. Tamar van den Dop, die speelde in films als ‘Karakter’, ‘Zwarte Sneeuw’ en ‘Supernova’, kruipt als jaloerse stiefmoeder voor de spiegel.

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een gratis inleiding om 19.15 uur. Deuren gaan om 19.00 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Let op: deze voorstelling is tussen 10 juni tot 15 juni alleen te bestellen als Agenda abonnee. Vanaf 15 juni 19.30 uur start de algemene voorverkoop!

“Het NNT heeft het totaaltheater omarmd. Dansende lijven die meer zeggen dan woorden, een fraaie belichting en een kunstig opgebouwd decor. Met eenvoudige middelen – takken die een bos simuleren- wordt veel effect gesorteerd.”

★★★ Telegraaf

“Krachtige dans (en fraai spel!) door de mannen van Club Guy & Roni en het dwingende maar nergens overheersende muziek- en klankdecor van Tony Roe.” (…) “Van den Bosch is een unieke theatermaker.”

★★★★ Dagblad van het Noorden

“Regisseur Van den Bosch heeft van Sneeuwwitje een bij tijd en wijle onnavolgbare totaalervaring gemaakt.” (…) “In al dit theatrale geweld springt de meesterlijke Igor Podsiadly als jager er weer eens uit. Hij was al gelauwerd voor zijn rol in Naked Lunch maar solliciteert nu weer nadrukkelijk naar een prijs.”

★★★★ Theaterkrant

“In handen van Van den Bosch is Sneeuwwitje een onwaarschijnlijk rijk, meeslepend, smerig, rauw en toch ontroerend verhaal geworden.” (…)

“In al die rijkdom wordt er ook nog eens door alle spelers en dansers fenomenaal gespeeld.”

★★★★★ Trouw

“Bij het NNT wordt Sneeuwwitje een indrukwekkende totaalperformance.De acteurs sluipen, rollen en springen door een spectaculair industrieel decor van Ascon de Nijs. Het ritme wordt bepaald door een prachtige doorlopende compositie van Tony Roe.”

★★★★ NRC

Het is fascinerend om te zien hoe de dansers van Club Guy & Roni samensmelten met de acteurs van het Noord Nederlands Toneel. De dansers en acteurs doen op geen moment voor elkaar onder. Iedereen staat op gelijke voet, heeft zijn eigen sterke eigenschappen en trekt elkaar vooruit.

Dansmagazine

naar: de gebroeders Grimm ∙ tekst en regie: Ko van den Bosch ∙ choreografie: Roni Haver en Guy Weizman ∙ spel: Charlie Chan Dagelet, Tamar van den Dop, Davey Bakker, Daan van Bendegem, Bram van der Heijden, Sofiko Nachkebiya, Igor Podsiadly en Peter Vandemeulebroecke