Noord Nederlands Toneel

Noord Nederlands Toneel

Fellini / Ko van den Bosch (try-out)

Noord Nederlands Toneel

Fellini / Ko van den Bosch (try-out)

  • Vrijdag 4 oktober 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 4 oktober 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Dromen en fantasieën Fellini komen tot leven
Het Noord Nederlands Toneel dompelt u onder in de magische wereld van de Italiaanse filmregisseur Federico Fellini. De Stadsschouwburg krijgt de sfeer van een circustent, waarin regisseur Ola Mafaalani de dromen en fantasieën van ‘Il Maistro’ nieuw leven inblaast. De beroemde cineast wordt gespeeld door Ko van den Bosch, die ook de tekst voor deze voorstelling schreef. Fellini werkte zijn dromen en ideeën uit in kleurrijke schetsen, die de basis vormden voor filmklassiekers als ‘La Dolce Vita’, ‘La Strada’ en ‘Otto e Mezzo’. Deze tekeningen zijn voor regisseur Mafaalani een onuitputtelijke inspiratiebron voor deze vrolijke en ontroerende voorstelling, waarin u Fellini letterlijk ziet opgroeien en ouder worden: van jonge fantast tot een door de wol geverfde regisseur op leeftijd. En zoals het een waar circus betaamt, is er muziek, ditmaal van Fellini’s boezemvriend Nino Rota, gespeeld en gecomponeerd door Eef van Breen.

Ola Mafaalani:
Fellini voorbeeld van ‘wezenlijk’ vermaak “Onze tijd, waarin het verlangen en zelfs de honger van het publiek naar vermaak steeds groter en groter wordt, vraagt om het inzetten van ‘wezenlijk’ vermaak. Ons tijdsgewricht vraagt om verlangens die geen geld kosten, om dromen die geleefd worden en om rijkdom waar je niets mee kunt kopen, maar die je wel met je meedraagt; we hunkeren naar dimensies die vóór deze economische crisis geen schijn van kans hadden. De cineast Fellini is voor mij daarin een voorbeeld, hij geeft ons een handleiding.”

tekst: Ko van den Bosch · regie: Ola Mafaalani · spel: Ko van den Bosch, Klará Alexová, Eef van Breen, Peter Kuit, Maartje van de Wetering en Peter Vandemeulebroecke · muziek: Eef van Breen