Noord Nederlands Toneel

Noord Nederlands Toneel

De laatkomer / naar Dimitri Verhulst

Noord Nederlands Toneel

De laatkomer / naar Dimitri Verhulst

  • Vrijdag 14 november 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 14 november 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Dimitri Verhulst was bij de premiere en was heel enthousiast:
“Het is een hele mooie voorstelling geworden. Ontroerend waar het ontroerend moet zijn, pijnlijk waar het pijnlijk moet zijn, de humor blijft gehandhaafd en tot mijn grote verbazing zijn mijn teksten overeind gebleven. Ik ben een zeer tevreden man.”

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan deze voorstelling is een gratis inleiding om 19.15 uur door Cunera van Selm. Zij interviewt hierin acteur Hans Dagelet. Deuren gaan om 19.00 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Noord Nederlands Toneel speelt ‘De laatkomer’, naar de gelijknamige bestseller van de Vlaamse auteur Dimitri Verhulst. Het stuk volgt het leven van Désiré, een man op leeftijd die de kleinerende houding van zijn vrouw zat is en weer plezier wil hebben in het leven. Hij besluit revanche te nemen en belazert zijn omgeving op hilarische wijze door zich voor te doen als demente grijsaard. Hij maakt zijn leven tot één groot feest. Uitsmijter is de ontroerende ontmoeting met zijn inmiddels demente jeugdliefde Rosa. Een mooie en uitdagende vrouw die hij nooit heeft durven kussen en die hem nu niet meer herkent.

‘De laatkomer’ is het verhaal van Désiré, maar ook dat van de schrijver zelf. Nadat zijn boek klaar was, keerde Verhulst terug naar zijn eerste liefde. ‘De laatkomer’ is een oproep om nu te leven: niet morgen, niet overmorgen, niet volgend jaar, maar nu!