Noord Nederlands Toneel

Noord Nederlands Toneel

Low Yo Yo Stuff

Noord Nederlands Toneel

Low Yo Yo Stuff

  • Maandag 5 december 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Maandag 5 december 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Muziektheater gebaseerd op leven en werk van Captain Beefheart
‘Low Yo Yo Stuff’ is een ode aan Captain Beefheart. Don van Vliet (1941-2010), alias Captain Beefheart, richtte in de jaren zestig de legendarische The Magic Band op. Hun album Trout Mask Replica (1969, geproduceerd door Frank Zappa) zond een schokgolf door de toenmalige pop-, rock- en bluescultuur. Als self-made muzikant smeedde hij een eigen muziekstijl, waarin aardsheid gekoppeld werd aan complexe ritmes, surrealistische teksten en een eigenzinnige voordracht.

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding om 19.15 uur. Deuren gaan om 19.00 uur open. Kaarten à € 2,50 kunt u meebestellen bij uw bestelling. De inleiding maakt vanaf dit seizoen deel uit van De Arts Academy.

Diner bij Low yo yo stuff

Diner bij Low yo yo stuff

Geniet nog eenmaal van het lievelingseten van zoon Magnus uit Borgen, de groene curry met kip en een apple crumble. Het diner kunt u toevoegen bij het bestellen van uw kaarten. Heeft u al kaarten, klik dan hier om te bestellen.

HOOGTEPUNNT
Deze voorstelling is onderdeel van HOOGTEPUNNT, de afscheidsweek van het huidige ensemble van het NNT.

HOOGTEPUNNT Deze voorstelling is onderdeel van HOOGTEPUNNT, de afscheidsweek van het huidige ensemble van het NNT.

Klik hier voor het volledige programma.

Frank Lammers vertolkt op magistrale wijze Rikkie Black. Deze fan van Captain Beefheart denkt in het hoofd van de Captain te zijn geboren. ‘Low Yo Yo Stuff’  is een hallucinerende trip door het leven en de wereld van Captain Beefheart waarin het herwinnen van artistieke en maatschappelijke vrijheid centraal staat. Vijf topmuzikanten spelen de fantastische muziek van Captain Beefheart & The Magic Band en voorzien daarmee de voorstelling van een live soundtrack.

spel: Frank Lammers | muziek: René van Barneveld (gitaar), Joost Buis (trombone, lapsteel), Richard Heijerman (drums), Wouter Planteijdt (gitaar), Dolf Planteijdt (basgitaar) | tekst, regie en toneelbeeld: Ko van den Bosch | geluidsontwerp: Peter Zwart