Noord Nederlands Toneel

Borgen (Try-out)

Noord Nederlands Toneel

Borgen (Try-out)

  • Dinsdag 8 maart 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 8 maart 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Verslavende tv-serie wordt toneelspektakel
Het Noord Nederlands Toneel (NNT) brengt, als eerste theatergezelschap ter wereld, de populaire Deense tv-serie ‘Borgen’ van Adam Price op de planken.

Inclusief diner Borgen begint om 13.00 uur en duurt tot 23.00 uur. Een kaartje voor deze try-out van ‘Borgen’ kost € 52,50. Hiervoor krijgt u dus een 10 uur durend theaterspektakel inclusief eten. Let op! Er zijn uitsluitend vrije zitplaatsen. Dieetwensen?

Heeft u een voedselallergie of wilt u vegetarisch eten? Dit kunt u doorgeven via dinerborgen@nnt.nl.

Extra informatie

Kay van de Linde, persstrateeg: “Borgen laat zien hoe onmenselijk hard de politiek soms is.” (de Volkskrant)

Femke Halsema, oud-politica: “Ik herkende zoveel: dat alles wat je met je gezin doet, wordt onderbroken door telefoontjes.” (de Volkskrant)

Try-out Borgen

De voorstelling ‘Borgen’ is een enorm theaterspektakel. Dat moet uiteraard getest worden mét publiek. De prijs van de try-outs is een stuk lager dan voor de reguliere voorstellingen, omdat hierin alle onderdelen voor het eerst worden ‘uitgeprobeerd’ met publiek. Het kan dus zijn dat de voorstelling af en toe stil wordt gelegd om kleine aanpassingen te maken. Uiteraard ziet u wel de gehele, tien uur durende voorstelling, inclusief het speciaal voor de gelegenheid bereide menu van Price.

‘Borgen’ is het verhaal van Birgitte Nyborg die als premier van Denemarken dagelijks keuzes moet maken tussen haar idealen en de harde politieke werkelijkheid. Vertrouwensrelaties worden op de proef gesteld en bovendien wordt het steeds moeilijker haar gezinsleven overeind te houden.
Ola Mafaalani brengt in haar enscenering twee seizoenen ‘Borgen’ terug tot een meeslepende theaterdag, waarin u wordt meegezogen in de verslavende seriekoorts. Voor het eerst zullen 14 episoden van dit bloedstollende, politieke drama elkaar opvolgen in één doorlopende voorstelling, die ’s middags om 13.00 uur begint en ‘s avonds om 23.00 uur eindigt.

Exclusief voor het NNT droeg Adam Price, naast scenarioschrijver ook een bekende Deense chef-kok, bij aan de ontwikkeling van een speciaal culinair concept voor het theater waar alle bezoekers van mee mogen genieten. De live muziek en een ongekend grote cast van ruim 30 personen -met Malou Gorter als Birgitte Nyborg en Peter Vandemeulebroecke als haar spindoctor Kasper Juul en Anna Drijver als journalist Katrine Fønsmark- staan garant voor een unieke totaalbeleving en maken de schouwburg op deze dag ‘the place to be’.

Vertaling en bewerking: Ko van den Bosch, regie: Ola Mafaalani, composities: Eef van Breen, spel: Malou Gorter, Peter Vandemeulebroecke, Anna Drijver, Renée Soutendijk, Julia Akkermans, Mohammed Azaay, Dragan Bakema, Eef van Breen, Bram Coopmans, Michel van Dousselaere, Stathis Elio, Wim van der Grijn, Bram van der Heijden, Amber Docters van Leeuwen, Harry Piekema, Anthony Ruys, Jochem Stavenuiter, Eva Tebbe e.v.a