Noord Nederlands Toneel

Noord Nederlands Toneel

De Twaalf Gezworenen / Reginald Rose

Noord Nederlands Toneel

De Twaalf Gezworenen / Reginald Rose

  • Zaterdag 7 maart 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 7 maart 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Een twaalfkoppige prachtcast in een bloedstollende rechtszaak
Twaalf mannen. Op de heetste dag van het jaar. In één kleine, benauwde ruimte. Samen moeten zij beslissen over het leven van een zestienjarige die zijn vader zou hebben vermoord. Het bewijs lijkt glashelder: schuldig. Maar bij de eerste stemming zet één jurylid vraagtekens. Dat is het begin van een emotioneel en verhit debat tussen twaalf mannen, allen met hun eigen belangen en vooroordelen. Het resultaat van deze theaterbewerking van de rechtbankfilm Twelve Angry Men? Een bloedstollende confrontatie, een mind-blowing toneelbeeld en een gelikte performance met veel rauwe mannenenergie door een prachtcast: o.a. Loek Peters, Peter Vandemeulebroecke, Ko van den Bosch en Bram Coopmans.

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan deze voorstelling is een gratis inleiding om 19.15 uur. Cunera van Selm geeft de inleiding en interviewt Rik Witteveen en Ko van den Bosch.
Deuren gaan om 19.00 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Guy Weizman

Guy Weizman

Guy Weizman, bij velen bekend als artistiek directeur van Club Guy & Roni. Voor het NNT is Weizman geen onbekende. Hij werkte mee aan verschillende co-producties, waaronder ‘Heelhuids’ en ‘Halsoverkop’, ‘Crash’ en meest recent ‘De Laatkomer’.