Noord Nederlands Toneel

Noord Nederlands Toneel

Mijn Ede

Noord Nederlands Toneel

Mijn Ede

  • Zondag 26 oktober 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 26 oktober 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

“Theaterjuweeltje” (Dagblad van het Noorden*****)
‘Mijn Ede’ is het afgelopen jaar ruim 50 keer gespeeld in kleine theaters en buurthuizen in Groningen en Drenthe. En iedere voorstelling was uitverkocht. Voor wie dit ‘theaterjuweeltje’ heeft gemist, hebben we goed nieuws: in de Stadsschouwburg is plaats voor 700 mensen. ‘Mijn Ede’ is een ode aan het Groningen van Marcel Hensema’s jeugd. Ontroerend, innemend en met een prachtige beeldende kracht beschrijft hij het Groninger leven. Net zo als meester Ede Staal dat kon. Maar de charmante Hensema vertelt het niet in de vorm van een liedjesprogramma, maar verhaalt over de mensen die in de kroeg van z’n ouders kwamen. Alleen herkenbaar voor Groningers? Zeker niet!

Podiumplaatsen ‘Mijn Ede’

Podiumplaatsen ‘Mijn Ede’

Voor zowel de voorstelling om 16 uur als 20.15 uur zijn een klein aantal podiumplaatsen te koop. U zit dan aan een tafeltje op het podium. Wilt u graag op één van deze exclusieve plaatsen zitten? Kies dan een stoel op rij 1 t/m 4, dit zijn de podiumplaatsen.
U betaalt hiervoor de 1e rangsprijs.

“meeslepend gebracht door een acteur die zijn verhaal met aangrijpende passie voor zijn publiek ontvouwt. Een stoet van soms bizarre danweer poëtische gebeurtenissen en personages trekken voorbij en als er al zoiets als Groningse humor en melancholie bestaan, dan valt alles hier prachtig op zijn plek.”

★★★★★ Dagblad van het Noorden

eindregie: Ola Mafaalani, tekst: Rik van den Bos, idee en spel: Marcel Hensema, muziekarrangementen: Robert van der Tol