Noord Nederlands Orkest

Noord Nederlands Orkest

Fryske Matthaus-Passion

Noord Nederlands Orkest

Fryske Matthaus-Passion

  • Donderdag 29 maart 2018
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 29 maart 2018
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Fryske Matthaus-Passion

Speciaal voor Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 brengt het NNO de ‘Matthäus Passion’ in het Fries. Voor het NNO een prachtige gelegenheid om nog eens te benadrukken dat het een Friese voorouder heeft: het Frysk Orkest. De Duitse tekst is in opdracht van het NNO vertaald door componist en tekstschrijver Peter Sijbenga, die in woordbeeld en inhoud zo dicht mogelijk bij de originele tekst blijft. De Friese taal leent zich volgens Sijbenga uitstekend voor een vertaling uit het Duits. “Het Fries ligt qua lenigheid in klank vaak dichter bij het Duits dan het Nederlands. Ook kent het Fries vaak dezelfde woordvolgorde als het Duits”. De partituur met Friese tekst is voor het concert verkrijgbaar.

Inleiding om 18:30

Inleiding om 18:30

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding door Thiemo Wind om 18:30 uur. Deuren gaan om 18:15 uur open. Kaarten kunt u meebestellen bij uw bestelling of reserveren bij de kassa 050-3680368. Heeft u al kaarten gekocht, dan kunt u de inleiding hier bestellen.

dirigent: Reinhard Goebel ∙ Evangelist: Peter Gijsbertsen ∙ Jezus: Georg Gädker  ∙ sopraan: Johannette Zomer ∙ alt: Cécile van de Sant ∙ tenor: Mark Omvlee ∙ bas: Maarten Koningsberger ∙ koor: NNCK en een kinderkoor