Noord Nederlands Orkest

Noord Nederlands Orkest

Kerst met het NNO en Tsjaikovski

Noord Nederlands Orkest

Kerst met het NNO en Tsjaikovski

  • Vrijdag 19 december 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 19 december 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Tsjaikovski: Symfonie nr. 1 ‘Winterdromen’ Tsjaikovski: Pianoconcert nr. 2 dirigent: Stefan Asbury ∙ piano: Nelson Goerner

Inleiding om 19:00

Inleiding om 19:00

Voorafgaand aan deze voorstelling is een gratis inleiding om 19.00 uur. Deuren gaan om 18.45 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Extra informatie

Extra informatie

bent u vriend van het NNO, dan kunt u het Vriendenconcert online met korting bestellen. U moet hiervoor wel het speciale bestelformulier gebruiken.

Voor het kerstconcert gaat het NNO altijd op zoek naar muziek die bij het seizoen past. Tsjaikovski is in dit geval de perfecte componist. Misschien ligt er tijdens dit concert buiten nog geen sneeuw, maar na de eerste klanken waant u zich al gauw in een Russisch winterlandschap. De ‘Eerste symfonie’ heet ‘Winterdromen’. De smachtende melodieën vol weemoed gaat over in Tsjaikovski’s levendige, vrolijk gestemde ‘Tweede pianoconcert’. Achter de vleugel zit de Argentijn Nelson Goerner. In 2013 debuteerde hij in de Serie Meesterpianisten in het Concertgebouw. Alleen de beste pianisten ter wereld treden daarin op. Met zulke top- gerechten op het menu kan uw kerst niet meer stuk.