Noord Nederlands Orkest

Noord Nederlands Orkest

Beethovens 5e & Pergolesi's Stabat Mater

Noord Nederlands Orkest

Beethovens 5e & Pergolesi's Stabat Mater

  • Donderdag 3 december 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 3 december 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Vaughan Williams: Fantasia On A Theme by Thomas Tallis
Beethoven: Symfonie nr. 5
Pergolesi: Stabat Mater
dirigent: Guy Braunstein ∙ sopraan: Hélene
Le Corre ∙ mezzosopraan: Karolina Gumos

Inleiding om 19:00

Inleiding om 19:00

Voorafgaand aan dit concert is er een gratis inleiding om 19.00 uur. Deuren gaan om 18.45 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Portemonneeloze pauze bij klassieke concerten

Portemonneeloze pauze bij klassieke concerten

Bij de meeste klassieke concerten is een drankje en de bewaakte garderobe bij uw toegangskaartje inbegrepen. Zo kunt u langer genieten van uw pauze. Indien er geen pauze is, dan staat er na afloop een drankje voor u klaar.

Kort-kort-kort-lang… Het is dankzij de eerste vier noten dat iedereen de ‘Vijfde symfonie’ van Beethoven kent. Juist de eenvoud maakt de opening van dit meesterwerk zo geniaal. Bij het NNO kunt u de volledige symfonie live komen beluisteren. Dan ontdekt u dat het na de klop op de deur van ‘Het Noodlot’, zoals Beethoven de eerste noten verklaarde, uiteindelijk goed afloopt. Minstens zo emotioneel geladen is het ‘Stabat Mater’ van de vroeg achttiende-eeuwse componist Pergolesi. De bitterzoete muziek wordt uitgevoerd door een kleine orkestbezetting en twee solostemmen. Het intieme karakter maakt dat dit een van mooiste Stabat Maters ooit geschreven is. Dirigent is niemand minder dan Guy Braunstein, tot 2013 concertmeester van de Berliner Philharmoniker, het beste symfonieorkest ter wereld.

Karolina Gumos vervangt Ezgi Kutlu tijdens concert Beethoven 5e en Pergolesi’s Stabat Mater

Mezzosopraan Karolina Gumos vervangt Ezgi Kutlu, die wegens persoonlijke omstandigheden haar medewerking aan het concert Beethoven 5e en Pergolesi’s Stabat Mater heeft moeten annuleren.
Wij hebben in Karolina Gumos een uitstekende vervanger gevonden. Zij is soliste van De Komische Oper in Berlijn en ze zingt ook buiten de Komische Oper met grote regelmaat oratoria en concerten met barok muziek. Ze heeft het Stabat Mater van Pergolesi meerdere keren gezongen. Op haar eigen website vindt u meer informatie over haar.
http://www.gumos.com/Karolina_Gumos___The_official_Website/Start.html